توسعه فناوری بازچرخانی آب در کشور

به گزارش مجله سلو بلاگ، تهران- خبرنگاران- ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه فناوری بازچرخش آب را به عنوان یکی از برنامه های جدی خود قرار داده است و این هدف، ذیل برنامه توسعه فناوری در این ستاد محقق خواهد شد.

توسعه فناوری بازچرخانی آب در کشور

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بازچرخانی آب یا آب اصلاح شده یکی از جدیدترین مباحثی است که در حوزه فناوری مطرح شده است، موضوعی که ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری نیز به دنبال اجرایی کردن آن است.

بازچرخش آب یکی از فناوری های مرسوم در جهانست و به عنوان روشی برای کاهش مصرف آب مصرفی مورد استفاده قرار می گیرد. نتیجه تحقیقات اخیر نشان می دهد که جهان در آینده با معضل بی آبی روبرو خواهد شد که این معضل همه گیر در اثر تغییرات جغرافیایی زمین، آلودگی آب های سطح زمین، کاهش نزولات آسمانی و مدیریت نادرست این نزولات عمده دلیل کاهش آب مصرفی در زمین است. بعضی محققان و کارشناسان در این میان دست به کار شده اند تا راه های جبران این خسارت بزرگ را آنالیز و اجرایی نمایند.

یکی از راه های جبران کمبود آب در جهان، استفاده حداکثری از آب های موجود است که یکی از این روش ها، بازچرخش آب است، بازچرخش آب به نوعی فناوری گفته می گردد که بر اساس آن، آب های غیر قابل شرب و فاضلاب ها به آب های قابل استفاده تبدیل می شوند و دوباره به چرخه طبیعت بازمی گردند.

در واقع آب اصلاح شده یا بازیافتی، آبی است که پس از طی فرآیندهایی مواد مضر، جامد و ناخالص آن خارج می گردد و برای برطرف نیازهای مختلف صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. این آب در صورت تصفیه کامل، به عنوان آب شرب نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

در بازچرخانی آب، فاضلاب به آب های قابل مصرف تبدیل می گردد و در بخش های مختلفی چون آبیاری فضای سبز، امکانات ورزشی، باغ های خصوصی، شستشوی ماشین، کشت هیدروپونیک، پرورش آبزیان، گلخانه ها، صنعت نوشیدنی، آبیاری زمین های گلف، تفریحات آبی، سیستم های خنک نماینده، برج های خنک نماینده، ساخت بتن، تغذیه آبخوان ها، مرداب ها، باتلاق ها، تقویت منابع آب های آشامیدنی سطحی و تغذیه آبخوان برای استفاده آب شرب، مورد استفاده قرار می گیرد.

ایران نیز یکی از کشورهایی است که با بحران کمبود آب، هدررفت و عدم مدیریت آب های موجود روبرو است به همین دلیل باید از فناوری های موجود در جهان برای کاهش مصرف آب و جبران خسارات ناشی از کاهش آب های موجود استفاده کنیم.

شاید آب اصلاح شده یکی از روش هایی باشد که بتواند تا حدودی کمبود آب در کشور را جبران کند و راه نجاتی برای نسل آینده پیش پایمان بگذارد. اهمیت این موضوع در حدی است که ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دنبال توسعه فناوری های این حوزه است و از طرح ها و ایده های نو در این حوزه استقبال می نماید.

علمی ** 9340** 1055

پریها: مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

منبع: ایرنا
انتشار: 14 شهریور 1400 بروزرسانی: 14 شهریور 1400 گردآورنده: sloblag.com شناسه مطلب: 4887

به "توسعه فناوری بازچرخانی آب در کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توسعه فناوری بازچرخانی آب در کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید