بهترین زمان سفر به تهران
به گزارش مجله سلو بلاگ، شرایط هوا در تهران که به دلایل متفاوت همواره مهم است، چه در فصل گرما که هوا خشک است و چه با نزدیک شدن به فصل زمستان که هوا رو به سردی می رود.در آلودگی هوا یک مشکل همیشگی در فصل سرما است و به همین دلیل اطلاع از شرایط آب و هوای تهران ضرورت می یابد. در ادامه این مقاله، مجله خبرنگاران شما را با آب و هوای تهران آشنا می کنیم، از زمان های اوج آلودگی هوا در این شهر می گوییم و بهترین راهکارهای ممکن را در برابر آن معرفی می کنیم. با ما همراه باشید:

آب و هوای تهران چگونه است؟
تهران از شهرهای مرکزی کشورمان است که با آب و هوای خشک، روی دامنه جنوبی رشته کوه های البرز قرار گرفته و به دلیل قرارگیری بر روی شیب کوه، اختلاف دما بین شمال و جنوب آن زیاد است. همچنین، جریان های هوایی که از غرب به سمت این شهر می آید بر شرایط هوا تاثیر می گذارد.
بهترین زمان سفر به تهران از نظر آب و هوا
برای اینکه بهترین زمان سفر به پایتخت ایران را طی سال از نظر آب و هوا تعیین کنیم، دو پارامتر را در نظر گرفته ایم: نظرات گردشگران و روزهای آفتابی. بنا بر این اطلاعات، دمای مناسب در تهران بین 18 تا 26 درجه است. در نتیجه، بهترین زمان سفر به این شهر از اوایل اردیبهشت تا اوایل خرداد و از اواسط شهریور تا اوایل آبان است.
شرایط آب و هوای تهران در طی سال
تهران یک شهر چهار فصل است؛ به این معنا که شما طی یک سال می توانید هوای گرم، معتدل و سرد را در آن تجربه کنید. معمولا فصل گرما در پایتخت ایران نزدیک به چهار ماه طول می کشد و از نیمه بهار تا اواخر شهریور ماه را شامل می گردد. به طور میانگین، دمای هوای تهران 30 درجه است و روزها بین 36 تا 25 درجه سانتی گراد تغییرات دما را تجربه می نمایند. در این زمان از سال، احتمال بارندگی بسیار پایین است و شانس بارش باران در چنین روزهایی نزدیک به 2% است.
شرایط آب و هوای تهران در روزهای زمستانی
فصل سرما در پایتخت ایران سه ماه و نیم آخر سال است. در این فصل که از اوایل آذر تا اواسط اسفندماه به طول می انجامد، میانگین دما معمولا 13 درجه سانتی گراد است که می تواند از یک درجه تا 8 درجه سانتی گراد متغیر باشد. همچنین، در فصل های سرد سال عموما آسمان این شهر ابری است وآب و هوای تهران تغییرات زیادی را تجربه می نماید. فصل بارندگی در پایتخت ایران نیز اغلب بین مهر ماه تا اردیبهشت است و احتمال بارش باران طی روز از 10% به 19% افزایش می یابد.
آلودگی هوا، دغدغه همیشگی در فصول سرد
آلودگی هوا به چه معناست؟ زمانی که میزان گاز مونوکسید کربن، نیتروژن دی اکسید، سولفور دی اکسید و ذرات معلق در هوا افزایش پیدا می نماید، آلودگی هوا به وجود می آید.
هر ساله با آغاز فصل پاییز، پایتخت در قشری از دود گم می گردد. از آن جا که تهران از شمال به رشته کوه های البرز محدود شده، امکان پراکنده شدن آلودگی از طریق وزش باد کاهش می یابد. همچنین در میانه پاییز، شاخص کیفیت هوا بین 150 تا 101 قرار می گیرد که شاخص هوای ناسالم است. این درحالی است که کیفیت هوای مطلوب بین 50 تا 0 واقع شده است، 100 تا 51 کیفیت هوا متوسط، 150 تا 101 نامناسب برای گروه های حساس، 200 تا 151 ناسالم، از 201 تا 300 بسیار ناسالم و از 301 تا 500 خطرناک طبقه بندی شده است.
راه های مقابله با آلودگی هوا
اگر مجبور هستید تا در روزهایی که شاخص کیفیت هوا ناسالم است از منزل خارج شوید، به ناچار در معرض آلودگی هوا قرار خواهید گرفت. برای کاهش تاثیر آلودگی هوا بهتر است در منزل دستگاه تصفیه هوا نصب کنید. این امر به ویژه در زمانی اهمیت دارد که در منزل بچه ها، سالمندان، بیماران تنفسی یا زنان باردار حضور داشته باشند. بخور دریافت، راهکار دیگری است که باعث پاکسازی مجاری تنفسی می گردد و به هوای خشک نیز رطوبت می دهد. در آلودگی هوا، استفاده از مرکبات به دلیل وجود ویتامین C اهمیت پیدا می نماید. همچنین، مصرف منیزیم و امگا 3 نیز توصیه می گردد. دمنوش زنجبیل نیز می تواند تاثیرات سوء آلودگی هوا را کاهش دهد.
فصول بارندگی در تهران
آنالیز شرایط آب و هوای تهران نشان می دهد که حدود 31 روز از سال، تهران بارندگی شدید را تجربه می نماید. حدود هفت ماه از سال در پایتخت احتمال بارندگی وجود دارد و روزهای بارانی سال از اواخر شهریور تا اواخر اردیبهشت پراکنده اند. بیشترین بارش ها طی یک ماه و بین آبان و آذر گزارش شده است که طی این مدت میانگین میزان بازندگی به نزدیک 3 سانتی متر می رسد. دوره خشکسالی در تهران نیز نزدیک به 5 ماه از سال را در بر می گیرد که از اواخر اردیبهشت ماه تا اواسط شهریور را شامل می گردد. در این مدت بارندگی ها بسیار کم است و به طور میانگین به 2.5 سانتی متر می رسد.
روزهای آفتابی در تهران
پایتخت ایران در حقیقت یک شهر آفتابی به حساب می آید و هرچند که در سال زمان تابش آفتاب بر آن کمی تغییر می نماید اما تهران در تمام فصول سال از نعمت تابش نور خورشید بهره مند می گردد. کمترین زمان تابش خورشید (کوتاه ترین روز سال) آخرین روز از آذر ماه است که به دلیل طولانی بودن زمان تاریکی، آن را شب یلدا می نامند. در این روز، نور خورشید برای 9 ساعت و 44 دقیقه بر تهران می تابد. در مقابل، بلندترین روز سال سی ام تیر ماه به شمار می آید که در آن برای 14 ساعت و 35 دقیقه نور روز به شهر می رسد.
میزان رطوبت هوا در پایتخت چگونه است؟
معمولا رطوبت مناسب هوا را بالاتر از نقطه شبنم در نظر می گیرند. نقطه ای که در آن هوا آنقدر از بخار آب اشباع می گردد که به صورت شبنم بر روی اشیا ظاهر می گردد. در نظر دریافت این مسئله حیاتی است چراکه اگر رطوبت پایین تر از این نقطه باشد، پوست نمی تواند با عرق کردن بدن را خنک کند؛ چراکه عملا به دلیل اشباع هوا، امکان بخار شدن آب از سطح پوست وجود ندارد. برخلاف دمای هوا که در طول روز متغیر است، رطوبت آهسته تر تغییر می نماید. بنابراین، زمانی که یک روز گرم جای خود را به یک شب خنک می دهد، هوا همچنان مرطوب باقی می ماند.
در خصوص تهران، نمودارها نشان می دهند که هوا طی زمستان خشک است اما با گذر از آن هرچه به سمت بهار پیش برویم، رطوبت هوا بیشتر می گردد به طوری که بیشترین میزان رطوبت هوا بین ماه های مهر و آبان ثبت شده است. پس از آن دوباره هوا رو به خشکی می رود و این چرخه تکرار می گردد…
وزش باد در تهران چگونه است؟
یکی از روش های سنجش وزش باد، محاسبه عوامل مهم در آن است که از آن جمله می توان به سرعت و جهت باد، در فاصله ده متری از زمین اشاره نمود. میانگین وزش باد در تهران، طی سال تغییرات چندانی ندارد. طی 7 ماه سال که از نیمه ماه بهمن تا نیمه شهریور ماه ادامه دارد، متوسط سرعت باد در تهران نزدیک به 9 کیلومتر بر ساعت است اما در فصول آرام تر، به 6.5 کیلومتر بر ساعت نیز می رسد.
در این مطلب، آب و هوای تهران را در فصول مختلف سال توضیح دادیم و از آلودگی هوا در این شهر گفتیم. همچنین، به تشریح بهترین زمان سفر به تهران از نظر آب و هوا پرداختیم. تجربه شما از آب و هوا در این شهر چه بوده است؟
منبع: weatherspark.com
منبع: الی گشت