گلکسی فولد؛ اولین گوشی سامسونگ با صفحه نمایش تاشو
به گزارش مجله سلو بلاگ، شایعات مختلفی از زمان دقیق عرضه گلکسی فولد در رسانه های خبری دست به دست شده است و مدتی پیش در خبر ها داشتیم که نائب رئیس شرکت سامسونگ دیسپلی که مسئولیت ساخت صفحه نمایش گلکسی فولد را بر عهده دارد از برطرف مشکل صفحه نمایش تاشوی این گوشی اطلاع داد و مدعی شد که این گوشی طی رویدادی در تاریخ 18 ژوئن در کره جنوبی معرفی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، گوشی های هوشمند به لحاظ سخت افزار پیشرفت های زیادی را شاهد بوده اند، اما انصافاً باید گفت که این گوشی ها به لحاظ ظاهری و طراحی از زمانی که بیشتر از 10 سال پیش معرفی شدند تاکنون تغییرات انقلابی را شاهد نبوده اند و در اولین گوشی های اندرویدی و آیفون ها با یک صفحه لمسی تعامل داشتیم که قسمت بزرگی از جلوی گوشی را تشکیل می داد و قسمت پشت گوشی هم پلاستیک، فلز یا شیشه بود. پیشرفت های فناوری باعث شد تا صفحه لمسی گوشی های هوشمند روز به روز بزرگ تر گردد و جای بیشتری را در جلوی گوشی اشغال کند و امروزه گوشی هایی را شاهد هستیم که بیشتر از 90 درصد از قسمت جلوی آن ها را صفحه نمایش تشکیل داده است.
اما باز هم سبک و سیاق طراحی این گوشی ها از همان الگوی 10 سال پیش پیروی می نماید و در قسمت جلو با صفحه نمایش لمسی طرف هستیم و پشت این گوشی ها نیز پلاستیک، فلز یا شیشه است. در این بین مدت ها است که خبر عزم سلاطین فناوری برای ساخت گوشی های هوشمند با صفحه نمایش تاشو به گوش می رسد و طبق معمول، سامسونگ یکی از مهم ترین پرچمداران ساخت گوشی با صفحه نمایش تاشو است.
در حال حاضر اطلاعات مختلفی از این گوشی هوشمند رمزآلود به بیرون منتشر شده است و می دانیم که این گوشی با نام گلکسی فولد (Galaxy Fold)، روانه بازار خواهد شد. ناگفته نماند قرار بود این گوشی در تاریخ 25 آوریل 2019 رونمایی گردد، اما از قرار معلوم گلکسی فولد مسائل مختلفی در قسمت صفحه نمایش داشت و به همین دلیل نیز سامسونگ ترجیح داد تا رونمایی این گوشی انقلابی را به تأخیر بیاندازد.
به همین دلیل در ادامه قصد داریم برای شما از گلکسی فولد بگوییم و تمام چیز هایی که از این گوشی می دانیم را با شما در جریان بگذاریم.
شایعاتی از زمان عرضه گلکسی فولد
اگر از هواداران برند سامسونگ باشید حتماً به خاطر دارید که چند سال پیش، سامسونگ گلکسی نوت 7 را روانه بازار کرد و این گوشی به دلیل مسائل فنی، پس از چند ماه، کاملاً از بازار جمع شد و آبروریزی های زیادی را برای مدیران سامسونگ به دنبال داشت. از آن زمان به بعد سامسونگ وسواس بیشتری در عرضه محصولات جدید دارد و به همین دلیل نیز به رغم اینکه قرار بود آوریل 2019 شاهد گلکسی فولد باشیم، معرفی و عرضه این گوشی به تأخیر افتاد.
به همین دلیل شایعات مختلفی از زمان دقیق عرضه گلکسی فولد در رسانه های خبری دست به دست شده است و مدتی پیش در خبر ها داشتیم که نائب رئیس شرکت سامسونگ دیسپلی که مسئولیت ساخت صفحه نمایش گلکسی فولد را بر عهده دارد از رفع مشکل صفحه نمایش تاشوی این گوشی اطلاع داد و مدعی شد که این گوشی طی رویدادی در تاریخ 18 ژوئن در کره جنوبی معرفی خواهد شد. این مدیر ارشد در صحبت های خود اشاره نموده بود که بیشتر مسائل صفحه نمایش گلکسی فولد رفع شده و به این ترتیب می توان گفت تمام مسائل صفحه نمایش این گوشی رفع نشده و هنوز هم اشکال هایی وجود دارد.
شایعات زمان عرضه گلکسی فولد به همین جا ختم نمی گردد و به رغم اینکه گفته شده بود این گوشی در ماه جولای روانه بازار خواهد شد، مقامات ارشد سامسونگ در مصاحبه ای با کره هِرالد (Korea Herald)، عرضه این گوشی در جولای را منتفی دانستند. مدیر واحد موبایل سامسونگ، آقای دی جی کو (DJ Koh) نیز مدتی پیش گفته بود که نسخه بهینه شده گلکسی فولد در ماه می 2019 روانه بازار می گردد، او بعداً نظر خودش را تغییر داد و از عرضه این گوشی در ژوئن اطلاع داد و به این ترتیب نمی توان روی صحبت مدیران سامسونگ حساب باز کرد و حدس دقیقی در مورد زمان عرضه گلکسی فولد داشت.
از آنجایی که با یک گوشی هوشمند با صفحه نمایش تاشو سر و کار داریم، ظاهراً لولای مربوط به قسمت تاشوی صفحه نمایش گلکسی فولد آنگونه که باید و شاید درست کار نمی نماید و نمونه های اولیه این گوشی، خرابی های زیادی را در این قسمت داشته اند. به همین دلیل نیز مهندسین سامسونگ سخت در کوشش هستند تا لولای قسمت تاشوی صفحه نمایش گلکسی فولد با مقاومت بیشتری طراحی گردد.
با این حساب پیش بینی می کنیم سامسونگ، قبل از عرضه جهانی گلکسی فولد، ابتدا این گوشی را در اختیار کاربران کره جنوبی قرار دهد و اگر از این کاربران بازخورد منفی در مورد تعامل با گلکسی فولد دریافت نکرد، در نهایت این گوشی روانه بازار های جهانی گردد.
بدعهدی های سامسونگ در عرضه گلکسی فولد کار را به جایی کشاند که اپراتور مخابراتی ای. تی. اند. تی (AT&T) به عنوان یکی از مهم ترین اپراتور های عرضه کننده گوشی های سامسونگ در آمریکا، پیش فروش های گلکسی فولد را لغو نمود.
مشکل صفحه نمایش گلکسی فولد چقدر وخیم است
با توجه به سابقه ای که از سامسونگ سراغ داریم می توان گفت صفحه نمایش گلکسی فولد دردسر زیادی برای این شرکت درست نموده و اگر مشکل وخیمی نداشت، تاکنون شاهد عرضه این گوشی بودیم. افرادی که از نزدیک گلکسی فولد را آنالیز نموده اند مدعی هستند صفحه نمایش این گوشی در چند روز اول استفاده، کاملاً خراب می گردد و شکستگی های مختلفی در آن بوجود می آید.
یکی از این موارد را می توان تجربه کارشناس سی. ان. بی. سی (CNBC)، ذکر کرد که مدعی شد صفحه نمایش گلکسی فولد پس از چندین بار استفاده، در اثر باز کردن و خم شدن ترک برمی دارد و تنها قسمت هایی از آن قابل استفاده است. کارشناس دِ وِرج (The Verge) هم دل خوشی از گلکسی فولد نداشت و مدعی بود صفحه نمایش گوشی که سامسونگ برای امتحان در اختیار او قرار داده، پس از چند بار استفاده خراب شده است.
سامسونگ در این زمینه به رسانه ها گفت که تعدادی از گوشی های گلکسی فولد را جهت آنالیز در اختیار مراجع معتبر آنالیز گوشی قرار داده و صحبت هایی که در مورد خرابی و شکستگی صفحه نمایش این گوشی مطرح می گردد کاملاً صحت دارد. در این بین وب سایت آی. فیکس. ایت (iFixit) که ید طولایی در باز کردن و آنالیز مقاومت گوشی های هوشمند و دستگاه های دیجیتال دارد با باز کردن گلکسی فولد، دلیل خرابی صفحه نمایش این گوشی را تشخیص داد.
از قرار معلوم یک حفره 7 میلیمتری در کنار صفحه نمایش این گوشی دقیقاً در جایی که باید از وسط تا گردد قرار گرفته است و این حفره به راحتی راه ورود گرد و غبار را به گوشی باز می نماید. از طرف دیگر به احتمال زیاد، همین حفره باعث ضعیف شدن مقاومت صفحه نمایش گلکسی فولد شده و پس از چندین بار باز کردن و تاکردن گوشی، صفحه نمایش آن ترک بر می دارد.
مدتی بعد سامسونگ از وب سایت آی. فیکس. ایت درخواست کرد ویدئوی بازکردن گلکسی فولد معیوب را حذف کند و تمامی گوشی های گلکسی فولدی که برای آنالیز در اختیار رسانه ها قرار داده بود را نیز فرا خواند تا یک فکر حسابی برای این گوشی بردارد.
طراحی و صفحه نمایش گلکسی فولد
سامسونگ برای گلکسی فولد از صفحه نمایش های اینفینیت فلکس دیسپلی (Infinity Flex display)، یاری گرفته و این صفحه نمایش در حالتی که تا شده است ابعادی برابر با 4.6 اینچ دارد و در حالت باز شده، ابعادی برابر با 7.3 اینچ پیدا می نماید. به این ترتیب می توان گفت عملاً با یک فبلت بزرگ طرف هستیم که در یک چشم به هم زدن کوچک می گردد و در جیب جا می گیرد.
صفحه نمایشی که از آن صحبت می کنیم از نوع آمولد است و در حالت باز شده رزولوشنی برابر با 2152 در 1536 پیکسل دارد و وقتی که تا می شوند رزولوشنی برابر با 1680 در 720 را در یکی از قسمت های تاشده این صفحه نمایش شاهد هستیم.
لولایی که سامسونگ برای این گوشی تعبیه نموده به راحتی در داخل بدنه گوشی مخفی می گردد تا به لحاظ زیبایی، صدمه ای به طراحی آن وارد نکند. سامسونگ مدعی است این صفحه نمایش، با تا شدن به دفعات بسیار زیاد، هیچ مسئله ای ندارد و صفحه نمایش گلکسی فولدر در آزمایشگاه بیشتر از 200 هزار بار بدون اینکه خم به ابرو بیاورد، تا شده است.
سامسونگ به لحاظ رنگ بندی برای گلکسی فولد خوش سلیقگی به خرج داده و این گوشی در چهار رنگ مشکی، نقره ای، سبز و آبی روانه بازار خواهد شد. از طرف دیگر از آنجایی که با یک گوشی هوشمند با صفحه نمایش تاشو طرف هستیم و تاکنون اپلیکیشن های زیادی برای تعامل با صفحه نمایش های تاشو توسعه داده نشده است، سامسونگ با گوگل و دیگر توسعه دهندگان بزرگ اپلیکیشن های اندرویدی، تعامل نزدیکی را برای انتشار اپلیکیشن های مخصوص گلکسی فولد انجام داده است.
به همین دلیل، نسخه های اختصاصی اپلیکیشن هایی مانند واتس اپ، مایکروسافت آفیس و یوتیوب برای گلکسی فولد توسعه داده شده است. جالب است بدانید مساحت قسمت داخلی صفحه نمایش این گوشی به اندازه ای بزرگ است که کاربر به راحتی می تواند 3 اپلیکیشن را به صورت همزمان در کنار هم باز کند و با آن ها تعامل داشته باشد. برای نمونه می توانید با گلکسی فولد به تماشای ویدئو بنشینید و همزمان با دوستان خود چت کنید و چرخی در اینترنت هم بزنید.
به لحاظ فنی در گلکسی فولد با دو صفحه نمایش طرف هستیم که بر روی یکدیگر تا می شوند و به همین دلیل نیز اپلیکیشن ها با قابلیتی با نام اپ کونتینیوتی (app continuity)، بهینه شده اند تا در حالتی که صفحه نمایش گوشی باز است یا زمانی که کاربر ترجیح می دهد صفحه نمایش گلکسی فولد را تا کند، اختلالی در تعامل با اپلیکیشن ها پیش نیاید. به لطف این قابلیت، کاربر در یک چشم به هم زدن می تواند اجرای اپلیکیشن ها را بین صفحه نمایش های این گوشی تغییر دهد و به همین دلیل نیز جاستین دنیسون (Justin Denison)، نائب رئیس واحد بازاریابی موبایل سامسونگ، گلکسی فولد را گوشی همه فن حریف می داند که عملاً یک گوشی هوشمند بسیار پیشرفته، تبلتی بزرگ و قدرتمند و دوربینی دیجیتال با کیفیتی مقبول است.
مشخصات سخت افزاری
برای شما از صفحه نمایش تاشوی گلکسی فولد که مهم ترین ویژگی این گوشی است گفتیم و نوبتی هم که باشد، نوبت مشخصات سخت افزاری این غول جدید سامسونگ فرا می رسد و خوشبختانه سامسونگ برای گلکسی فولد چیزی کم نگذاشته است و در این گوشی شاهد حضور پردازنده بسیار قدرتمند اسنپ دراگون 855 هستیم. 12 گیگابایت رم، 512 گیگابایت حافظه ذخیره سازی، درگاه یو. اس. بی سی، بلوتوث نسخه 5.0 و باتری 4380 میلی آمپر ساعتی را می توان از مهم ترین مشخصات سخت افزاری گلکسی فولد نام برد.
این گوشی از اندروید نسخه 9.0 پای بهره می برد و یک ویژگی بسیار جالب دیگر نیز دارد که این قابلیت، تعبیه شدن دو باتری در گلکسی فولد است. به لطف این ویژگی، در دو قسمت گلکسی فولد شاهد یک باتری هستیم و از آنجایی که با گوشی با صفحه نمایش 7.3 اینچی سر و کار داریم و این صفحه نمایش انرژی زیادی نیز مصرف می نماید، بابت تعبیه کردن باتری در دو قسمت گوشی، باید به سامسونگ دستمریزاد گفت.
دوربین
تجربه نشان داده است سامسونگ توجه ویژه ای به گوشی های تراز اول خود دارد و به همین دلیل در گلکسی فولد با با شش لنز دوربین طرف هستیم. یکی از این لنز ها در جلوی گوشی تعبیه شده و دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی را در اختیار کاربر قرار می دهد که دیافراگمی برابر با f/2.2 دارد، سه لنز دیگر نیز در قسمت پشت گلکسی فولد تعبیه شده اند و اولین این لنزها، یک سنسور 16 مگاپیکسلی با زاویه واید است که دیافراگمی برابر با f/2.2 دارد که زاویه ای 123 درجه ای را در اختیار کاربر قرار می دهد. لنز دیگر یک سنسور 12 مگاپیکسلی از نوع واید دارد که به قابلیت سوپر اسپید دوال اتوفاکوس (Super Speed Dual Pixel autofocus) مجهز است و از ویژگی ثبات نوری تصویر (OIS) بهره می گیرد. دیافراگم این سنسور بین f.1.5 تا f.2.2 قابل تغییر و زاویه ای 77 درجه را برای عکاسی در اختیار کاربر قرار می دهد. آخرین سنسور دوربین پشت این گوشی نیز 12 مگاپیکسل از نوع تله فوتو (Telephoto) است و زوم نوری 2 x دارد.
به این ترتیب با یک حساب سرانگشتی می توان متوجه شد که تاکنون به 4 لنز در گلکسی فولد اشاره کردیم، در صورتی که برای شما گفتیم این گوشی 6 لنز دارد، قضیه از این قرار است که سامسونگ این دو لنز دیگر را در قسمت دوربین های سلفی گلکسی فولد به خدمت گرفته است. لنز اصلی سلفی این دوربین 10 مگاپیکسل است و دیافراگمی معادل f.2.2 دارد، دومین لنز هم 8 مگاپیکسل است و برای تشخیص عمق سوژه در گلکسی فولد تعبیه شده است، این لنز دیافراگمی برابر با f.1.9 دارد و نمایی 85 درجه ای را برای عکاسی در اختیار کاربر قرار می دهد.
ویژگی های دوربین گلگسی فولد به همین جا ختم نمی گردد و لنز های قدرتمند این گوشی از قابلیت هوش مصنوعی نیز برای تشخیص سوژه و نوردهی بهتر بهره می گیرند. این گوشی به لحاظ فیلمبرداری نیز حرف های زیادی برای گفتن خواهد داشت و به راحتی در کیفیت 4K با سرعت 60 فریم در ثانیه فیلمبرداری میکند و در حالت صحنه آهسته، با سرعت 960 فریم در ثانیه قادر به فیلمبرداری است.
سوگلی جدید سامسونگ چقدر قیمت خواهد داشت
همان گونه که از یک گوشی زیبا و نوآورانه انتظار می رود، گلکسی فولد با قیمتی گزاف روانه بازار های جهانی خواهد شد و احتمالاً نسخه پایه و استاندارد این گوشی چیزی نزدیک به 1980 دلار قیمت خواهد داشت و به این ترتیب بهتر است تا زمان عرضه این گوشی منتظر باشیم و ببینیم گلکسی فولد آیا واقعاً ارزش چنین قیمتی را دارد یا اینکه با گوشی پرادعا، اما کم کاربردی طرف هستیم.
در خاتمه باید گفت از آنجایی که سامسونگ راداز خوبی برای گلکسی فولد نبوده و اطلاعات زیادی از این گوشی به بیرون درز پیدا نموده است، پیشنهاد می کنیم شما هم اگر از هواداران گوشی هوشمند سامسونگ با صفحه نمایش تاشو هستید و اطلاعات مفیدی در این زمینه دارید، این اطلاعات را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
منبع: اقتصاد ایرانnamasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت
picosho.ir: پیکوشو: مجله عکس و گرافیک