آنفلوانزا سرزده سر زد

به گزارش مجله سلو بلاگ، خبرنگاران/زنجان سال جاری مهمان ناخوانده سه هفته زودتر آمد، آمدنی که اصلا راضی کننده نبود؛ سه هفته ای که کلی برای خودش ماجرا داشت، تا جایی که چهار هزار نفر را با ویروس خود، روانه بیمارستان کرد و چندین کشته نیز دردی بود که از خودش بر جای گذاشت. این مهمان ناخوانده انگار حالا حالاها خیال رفتن ندارد و شاید مصداق بارزی از ضرب المثل مهمان اگرچه عزیز است ولی همچو نفس خفه می سازد، اگر آید و بیرون نرود باشد.

آنفلوانزا سرزده سر زد

آنفلوانزا نوعی بیماری واگیردار است که توسط نوعی ویروس آر.ان.ای منتقل می گردد؛ ویروسی که در پرندگان و پستانداران تأثیرگذار است و از آنجایی که انسان، یک پستاندار است، بیماری آنفلوانزا در انسان نیز به وجود می آید. بیماری که باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی، سردرد، تب، ضعف و بی حالی و دردهای ماهیچه ای می گردد و در موارد حاد این بیماری در خردسالان، سینه پهلو را نیز در پی دارد.

آنفلوانزا دارای سه گروه به نام های A و B و C است. انواع دیگر این آنفلوانزا می تواند به نام های آنفلوانزای پرندگان و آنفلوانزای خوکی باشد. آنفلوانزا سال جاری زودتر رسید. همه ساله با آغاز فصل پاییز بیماری های تنفسی نیز در بین مردم شیوع پیدا می نماید. ویروس های آنفلوانزا موجود در قطرات تنفسی به وسیله سرفه و عطسه منتشر می گردد.

در اغلب موارد این انتشار از فرد به فرد و معمولاً به وسیله تماس دست با آنچه به ویروس آنفلوانزا آلوده شده است و سپس تماس دست آلوده با دهان و بینی فرد بزرگسالان ممکن است دیگران را روز قبل از آغاز علائم تا روز پس از بروز بیماری مبتلا نمایند که این امر به این معنی است که شما می توانید فردی را قبل از آنکه بیماری در شما ایجاد شده باشد مبتلا کنید.

بیماری آنفلوانزا، دستگاه تنفسی را دچار عفونت حاد می نماید، به طور کلی علائم این بیماری به صورت خفیف و شدید مشاهده شده است و از جمله علائم آنفلوانزا می توان به تب و لرز، سردرد، دردهای عضلانی شامل کمردرد، سرفه، در برخی موارد همراه با خلط، خستگی، به وجود آمدن زخم هایی در داخل بینی، دهان، روی پوست، گلودرد، خشونت صدا و بدن کوفتگی اشاره نمود.

علائم یاد شده در حالت عادی دو روز پس از ورود ویروس آنفلوانزا به بدن آغاز به ظاهر شدن می نماید که پس از دوره زمانی درمان (یک هفته) از بین می فرایند، البته سرفه کردن می تواند تا دو هفته ادامه داشته باشد. با آمدن فصل زمستان، شیوع انواع مختلفی از آنفلوانزاها آغاز می گردد و شدت هر کدام می تواند متفاوت باشد. علائمی مانند درد عضلانی، بی حالی شدید، عدم توانایی در خارج شدن از تخت خواب و سایر علائم سرماخوردگی، می توانند از علائمی باشند که آن را از دیگر بیماری های تنفسی متمایز می نماید.

از علائم خطرناک در این بیماری می توان به، وجود خون در خلط، گوش درد، تنگی نفس یا درد قفسه سینه، درد سینوس، گرفتگی گردن و ترشحات غلیظ از بینی، سینوس ها و گوش ها اشاره نمود. از جمله نکاتی که باید در خصوص پیشگیری از علائم آنفلوانزا به آن توجه داشت عبارتند از: از آنجایی که ویروس توسط صابون بی خطر می گردد، شما می توانید با شست وشوی مرتب و مکرر دست ها به صورتی که پس از هر بار رفتن به دستشویی و آلوده شدن، کامل شسته شوند، یک اقدام موثر در کاهش خطر عفونت انجام دهید. همچنین افراد می توانند برای جلوگیری از انتقال این ویروس از راه هوا، از ماسک پزشک استفاده نمایند.

زنجان شرایط بهتری در زمینه آنفلوانزا دارد. در همین رابطه رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در کارگروه تخصصی اجتماعی و فرهنگی استان با اشاره به این که شرایط زنجان نسبت به سایر استان ها در نمونه های مثبت ابتلا به آنفلوانزا بهتر است، تصریح می نماید: 226 مورد بستری داشتیم که 215 نمونه برداری انجام و 33 مورد مثبت بوده است که در این رابطه زنجان در صندلی 26 کشور قرار گرفته است.

پرویز قزلباش با اشاره به این که سالمندان و افراد بالای 50 سال، بیماران مبتلا به بیماری های مزمن و بیماری های تنفسی، زنان باردار و افراد مابین سنین 6 تا 18 سال در معرض خطر هستند، عنوان می نماید: نگرانی از بابت تامین دارو و واکسن نداریم. قابل توجه آن که بهترین زمان تزریق واکسن در شهریورماه است .

عصمت عباسی، کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز با اشاره به نقش تغذیه در بهبود فرایند این بیماری اظهار می نماید: رژیم غذایی اصولی و مناسب، شدت سرماخوردگی و آنفلوانزا را کاهش می دهد.

از آنجایی که ابهر دومین شهر بزرگ استان زنجان به شمار می رود و امکان درگیری مردم به این بیماری با توجه به حجم بالای جمعیت در شهرستان وجود دارد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خرم دره نیز می گوید: خوشبختانه آنفلوانزا در این شهرستان هیچ گونه فوتی نداشته و چندین نفر فقط به دلیل ابتلا به آنفلوانزا در بیمارستان های این شهر بستری هستند.

کوروش شعبانی با تاکید بر این که این موج از بیماری، حدود دو هفته دیگر ادامه دارد و ممکن است طی این مدت شدیدتر هم گردد، ادامه می دهد: خوشبختانه هیچ مسئله ای از نظر تامین داروهای آنفلوانزا در ابهر وجود ندارد.

وی با اشاره به شش گام کلیدی در پیشگیری از آنفلوانزا، خاطرنشان می نماید: این راه ها شامل پوشاندن دهان و بینی هنگام عطسه و سرفه، خودداری از دست زدن به چشم و بینی هنگام بیداری، خودداری از حضور در اماکن عمومی هنگام بیماری، شست وشوی مکرر دست ها، خودداری از دست دادن و روبوسی هنگام بیماری و انداختن دستمال کاغذی های مصرف شده در سطل زباله درب دار است.

namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

picosho.ir: پیکوشو: مجله عکس و گرافیک

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: sloblag.com شناسه مطلب: 11099

به "آنفلوانزا سرزده سر زد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنفلوانزا سرزده سر زد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید