ترکیب تیم ملی به وسیله حفره در بخش رسانه ای لو می رود! ، در صورت صعود، اسکوچیچ قطعا باید حفظ گردد
به گزارش مجله سلو بلاگ، حمید واعظ گفت: علت برد تیم ما داشتن نیمکت غنی و پر است. با این که ترکیب و چیدمان و سیستم بدی داشتیم، ولی چون بازیکنان خیلی با کیفیت و با استاندارد های بالایی روی نیمکت داریم با چند تعویض فرایند بازی کاملاً دگرگون می گردد.
گروه ورزشی خبرنگاران، حمید واعظ پیشکسوت تیم فوتبال استقلال در مورد برد تیم ملی مقابل بحرین با خبرنگار ورزشی خبرنگاران صحبت نموده است که در ادامه می آید:
بازی با بحرین را چطور دیدید؟
بازی خوبی بود زیرا نتیجه خوبی برای ما به همراه داشت. اما به لحاظ فنی ایراداتی به تیم وارد است. به اعتقاد من ترکیب اصلی، ترکیب خوبی نبود و تاکتیک مناسبی در نظر گرفته نشده بود، چینش بازیکنان مناسب نبود و همین باعث شد در نیمه اول بازی خوبی را شاهد نباشیم. حرکت دفاع های کناری برای رسیدن به محوطه جریمه حریف، دور زدن دفاع حریف و ... اصلاً از این حرکات فنی و تاکتیکی مشاهده نکردیم اما نیمه دوم با تغییری که داده شد و با ورود سامان قدوس، هدفمندتر و با صلابت تر شدیم و با خلاقیت فردی و نبوغ بازیکنان مان که در اروپا بازی می نمایند و از لحاظ جسمی، فکری و ذهنی آماده هستند توانستیم سه گل بزنیم و سه امتیاز بازی را کسب کنیم. البته هوای شرجی بحرین باعث شده بود به ویژه در نیمه اول بازنده نبردهای تن به تن باشیم. با اضافه شدن سامان قدوس که در لیگ انگلیس بازی می نماید تیم فرایند بهتری گرفت و توانستیم در نبردهای تن به تن که تا آن زمان مغلوب بودیم هم پیروز شویم. این نشان داد لیگ انگلیس چقدر متفاوت تر از کشورهای دیگر است.
پس به نظر شما تیم ملی برنامه خاصی نداشت؟
آقای اسکوچیچ وقت کمی داشتند، اردو و بازی تدارکاتی نداشتیم و همه اینها مزید بر علت می گردد که یک مربی نتواند برنامه های مد نظرش را اجرا کند. هرچند ما به طور مثال برای کرنر و ضربه کاشته هم متاسفانه کار با کیفیتی ارائه ندادیم. با این همه نمی توان به آقای اسکوچیچ خورده گرفت چون علاوه بر مسائل و کمبودهایی که برشمردم بازیکنان از تیم های باشگاهی و مسابقات لیگ آمده و تحت فشار بودند و این نکته را هم باید مد نظر داشت که در بازی های پلی آف که یکی دو بازی، تعیین نماینده است (به ویژه شرایط تیم ما که با همین تک بازی تکلیفمان در جام تعیین میشد) به تاکتیک و برنامه خاصی احتیاج نیست و باید استراتژی داشت و هدف فقط باید پیروزی باشد حالا اگر با برنامه هم نبود اشکالی به کادر فنی و بازیکنان وارد نیست. هدف ما بردن بود که با حرکات انفرادی یا کار گروهی و تاکتیکی به هدفمان رسیدیم.
با اینکه میزبانی برای ایران بود اما بحرین آن را از ما گرفت و بدترین نوع میزبانی را هم داشت به نظر شما چه کسی باید به این ماجرا ورود کند و یک بار برای همواره مانع از این حق کشی ها گردد تا دیگر در عرصه باشگاهی و ملی شاهد چنین رفتارهایی نباشیم؟
دیپلماسی ورزشی موردی است که در ایران اصلا وجود ندارد. دیپلماسی ورزشی کاملاً به دیپلماسی سیاسی متصل است؛ متاسفانه به خاطر اینکه کشور ما در تحریم و انزوا واقع شده است نمی توانیم این رابطه ها و میزبانی ها را داشته باشیم مخصوصاً میزبانی هایی که کاملا سیاسی می گردد. ما بیشتر در سیاست می بازیم تا در ورزش باختهایمان جاهای دیگری است. اینکه وظیفه کیست ورود کند قطعا وظیفه فدراسیون و وزارت ورزش است ولی فدراسیون زور ندارد؛ جز اینکه اینجا با مسائل سیاسی اتفاقات گوناگونی رخ می دهد کشورهایی که با ما مشکل دارند دلایلی نظیر نداشتن ورزشگاه، دور بودن هتل از ورزشگاه، عدم امکانات ورزشی را هم بهانه می نمایند و میزبانی ها را از ما می گیرند. هجمه های سیاسی که علیه ما وجود دارد باعث میگردد به سادگی علیه ما رای بدهند هرچند سیاست را نباید در ورزش دخالت داد اما این واقعاً تنها یک شعار است و کشورهایی که با ما مشکل سیاسی دارند آن را در ورزش هم وارد می نمایند. راه چاره برون رفت از این شرایط داشتن تعامل است. در این چند سال یک رئیس فدراسیون به کشورمان سفر نموده است؟ما چطور؟ سفری داشته ایم؟ تعامل داشته ایم؟ قبلا خواهر خوانده و برادر خواندگی داشتیم ولی الان روابط در حد صفر است. بعد که مشکل پیش می آید تمام آنها که باید تعامل ایجاد می کردند خودشان طلبکار میشوند و تقصیرها را گردن دیگری می اندازند. از فدراسیون تا وزارت ورزش، دولت و مردان سیاسی کشور همه کم کاری نموده اند که حالا کشورهایی مثل بحرین اینگونه حق ما را ضایع مینمایند. مسئولین ما اینهمه سفر می فرایند چند سفر هم به خاطر ایجاد تعاملات ورزشی در برنامه شان بگنجانند. تنها ارتباط ما با کشورهای همسایه همین است که دو بازیکن به قطر ترانسفر می کنیم. زمان کی روش از همین فرصت هم برای ایجاد تعامل استفاده شد و کی روش توانست یک اردوی مجانی در قطر بگیرد.
فکر می کنید لو رفتن ترکیب تیم ملی 4،5 ساعت قبل از بازی چطور شکل می گیرد؟
ترکیب تیم چیده می گردد، مربی اسامی را به سرپرست و مدیر رسانه ای و مدیر اجرایی ارائه می نماید تا لیست مسابقات را پر نمایند. شاید این افراد درباره اطلاعات جایی صحبت نموده اند که همراهان اضافی حضور داشتند. این اتفاقات در گذشته در هیچ یک از فدراسیون ها رخ نداده و این نشان می دهد که حفره ایجاد شده درون تیم ملی در بخش رسانه ای آن رخ داده است. این بخش آدم های خاص خودش را قصد دارد باید آدم هایی که لیاقت دارند و تحت هر شرایطی پیروزیت تیم را می خواهند کنار تیم باشند؛ آدم های با سابقه و لایق که وجهه خوبی در اجتماع دارند، نگاه رنگی ندارند و به خاطر منافع خودشان حامی تیم ملی نشده اند. اگر برخورد قاطع و شدیدی با این شخص گردد قطعا از تکرار آن در رفتار آدمهای بعدی جلوگیری میگردد.
شانس ایران برای صعود چقدر است؟
به نظرم با برد بحرین دیگر باید خودمان را صعود نموده بدانیم یا به عنوان تیم اول یا دوم . اگر مقابل بحرین مساوی هم می گرفتیم صددرصد حذف می شدیم.
در صورت صعود به مرحله بعد ترجیح می دهد با اسکوچیچ ادامه بدهیم یا با مربی دیگری؟
قطعاً اسکوچیچ! چون نه وقتش را داریم نه از نظر مالی دیگر می توانیم برای به خدمت دریافت مربی دیگری هزینه کنیم، انصاف هم نیست در صورت صعود مربی را کنار بگذاریم. همانطور که گفتم در این بازی ها فقط باید ببریم حالا یا با استراتژی یا با تاکتیک و برنامه که اجرایش زمان بَر است و این زمان هم برای ما همواره موکول به بعد می گردد؛ بعدی که هیچ وقت قرار نیست برسد!
در انتها نقطه قوت تیم ملی را در چه میبینید؟
علت برد تیم ما داشتن نیمکت غنی و پر است. با این که ترکیب و چیدمان و سیستم بدی داشتیم ولی چون بازیکنان خیلی با کیفیت و با استانداردهای بالایی روی نیمکت داریم با چند تعویض فرایند بازی کاملاً دگرگون می گردد. تنها نقطه رجحان ایران نسبت به تمام حریفان در این دوره و حتی دوره های بعد هم این نیمکت غنی است.
منبع: خبرگزاری دانشجو