سوپرمارکت های آنلاین؛ بقالی ها هم تعطیل می شوند؟

به گزارش مجله سلو بلاگ، روزنامه شهروند - پریسا اسلام زاده: سوپرمارکت پشت سوپرمارکت در کوچه و خیابان های ایران رشد می نماید و حالا نوع اینترنتی آن ها پدیده تازه بازار ایران هستند. سوپرمارکت هایی که تنها عکس تزیینی از کالا های مختلف منتشر می نمایند و شما بدون آن که طعم و مزه و حتی تاریخ فراوری و انقضا را بدانید، ناچار به خرید آنلاین هستید. البته به جز فروش آنلاین، بعضی مارکت های ایرانی مدل دیگری از خرید آنلاین را عرضه نموده اند که براساس آن می توانید به نزدیک ترین سوپرمارکت محله تان، اینترنتی سفارش بدهید.

سوپرمارکت های آنلاین؛ بقالی ها هم تعطیل می شوند؟

حالا سوپرمارکت های آنلاین ایرانی درحالی یکی پس از دیگری در فضای مجازی تأسیس می شوند که پیش از این سوپرمارکت ها با رشد قارچ گونه و عجیب و غریب شان در خیابان های شهر، صدای همدیگر را هم درآورده بودند. جالب است بدانید اتحادیه سوپرمارکت داران تهران اعلام نموده است از آن همه سوپرمارکتی که در کوچه به کوچه پایتخت می بینید تنها 500 تا مجوز دارند.

به این ماجرا چیزی حدود 2500 شعبه و حدود 70 برند فروشگاه زنجیره ای را هم اضافه کنید. این موضوع درحالی رخ می دهد که سوپرمارکت های جهان وضعیتی متفاوت از آشفته بازار آن ها در ایران تجربه می نمایند.

سرنوشت آژانس ها در انتظار بقالی ها؟

این که هر روز سبک زندگی با پیشرفت های تکنولوژی تغییر می نماید، واقعیتی ملموس برای همه ما است. آمدن اپلیکیشن های جدید و کاربردی که می توانند به تمام احتیاج های روزمره ما پاسخ دهند، هم سبک زندگی ما را تغییر داده، هم باعث شده برطرف این احتیاج ها راحت تر انجام گردد. هرچند که این اپلیکیشن ها با ورود به زندگی ما بازار کار و کاسبی های سنتی را کساد کردند. همان طور که با روی کار آمدن اسنپ و تپسی دیگر کسی سراغ آژانس ها و تاکسی تلفنی ها در اکثر شهر ها نمی رود، حالا هم نوبت به سوپرمارکت های آنلاین و اینترنتی رسیده که با باز شدن پایشان به تلفن های همراه، تهدید بزرگی برای سوپرمارکت های شهری باشند.

سوپرمارکت های اینترنتی ممکن است این ذهنیت را ایجاد نمایند که آیا آن ها تهدید هایی علیه بقالی های محله و سوپرمارکت های کوچه و خیابان مان هستند؟ سوپرمارکت هایی که می توانند بدون معطل ماندن در ترافیک سنگین روزانه، آلودگی های صوتی و کمبود وقت خرید های روزمره را به دست مشتریان شان برسانند.

سوپرمارکت آنلاین در ایران جا نیفتاده است

سوپر مارکت اینترنتی اُکالا، هایپرکا، اسنپ مارکت، تزول مارکت که درواقع یک سوپرمارکت آنلاین تبریزی با شعب مختلف در ایران است، ازجمله سوپرمارکت های آنلاین معروف هستند.

یک فروشنده سوپرمارکت های آنلاین به شهروند می گوید هنوز خرید از سوپرمارکت های آنلاین بین مردم جا نیفتاده است. هرچند برند های بزرگ فروشگاه های زنجیره ای هم سوپرمارکت های آنلاین راه انداخته اند، اما واقعیت این است که کار خیلی برخلاف تصورشان نگرفته است.

یکی از راه هایی که اغلب سوپرمارکت های آنلاین برای جذب مخاطب انجام می دهند این است که حداقل خرید برای مشتریان خود درنظر می گیرند تا اگر به آن حداقل مورد نظر برسند، ارسال های رایگان داشته باشند. مثلا بعضی از این سوپرمارکت ها برای حداقل خرید 30 هزار تومان و بعضی برای حداقل خرید 50 هزار تومان ارسال رایگان دارند. بعضی از آن ها در طول هفته کالا های تخفیف دار می فروشند و بعضی به طور 24 ساعته فعال هستند و خدمات دارند. در واقع هرکدام از این فروشگاه ها روشی مخصوص به خود را در نظر گرفته اند تا بتوانند مشتری جذب نمایند و در این عرصه رقابت سرسختانه ای با هم دارند.

بعضی مشتریان سوپرمارکت های آنلاین در کامنت هایی که گذاشته اند، نوشته اند که پیش آمده است که اجناس تاریخ مصرف گذشته را از بعضی فروشگاه های آنلاین گرفته اند، بعضی دیگر هم به پیک های پولی این فروشگاه ها انتقاد نموده و بعضی نوشته اند وقتی می گردد کالایی را ظرف یک ربع تا 20 دقیقه از سوپرمارکت محله مان بخریم، چرا باید 45 دقیقه تا یک ساعت و بلکه بیشتر منتظر دریافت سفارش هایمان از سوپرمارکت های آنلاین باشیم؟

در این میان سوپرمارکت های آنلاین برای این که مشتریان بیشتری جذب و آن ها را وادار نمایند به جای خرید از سوپر سر کوچه، به صورت اینترنتی کالا های مورد نظرشان را سفارش دهند، همواره تخفیفات ویژه ای هم در نظر می گیرند، تا مشتریان خود را برای خرید اینترنتی قانع نمایند. آن ها در کوشش هستند که زمان ارسال سفارش به مشتری چندان هم طولانی نگردد و در مجموع رضایت آن ها جلب گردد.

در واقع تنوع کالا در سوپرمارکت های آنلاین بیشتر است و آن ها برخلاف سوپرمارکت های محله تخفیف های بیشتری به مشتریان می دهند. البته سوپرمارکت داران سنتی هم این موضوع را تایید می نمایند و می گویند به دلیل فضای کوچک نمی توانند کالا های زیادی بیاورند و تخفیف های زیاد برای فروشگاه های بزرگتر به صرفه است. نکته دیگری که سوپرمارکت های آنلاین را متمایز می نماید این است که بعضی از این فروشگاه ها 24 ساعته فعال هستند.

فقط 500 سوپرمارکت تهران مجاز هستند

با این حال بازار اشباع سوپرمارکت ها موجب شده آن ها دل خوشی از این وضع نداشته باشند. حالا سوپرمارکت ها در خیلی از خیابان ها و محله های تهران به صورت قارچ گونه رشد نموده اند. در هر محله و خیابان تهران ده ها سوپرمارکت وجود دارد، اما اتحادیه سوپرمارکت داران اعلام نموده است که فقط حدود 500سوپرمارکت پایتخت مجوز دارند و بقیه بدون مجوز کار می نمایند.

سعید درخشانی، رئیس اتحادیه سوپرمارکت داران به ایسنا می گوید حداقل فضایی که برای احداث سوپرمارکت مورد احتیاج است، 70 متر است، اما در تهران در هر خیابانی که می بینید، 10مکان با عنوان سوپرمارکت مشغول فعالیت است که مجوز ندارند و مساحت آن ها بسیار کمتر از 70 متر است.

او شرح داده که برخورد با غیرمجاز ها تقریبا غیرممکن است و نه اتحادیه و نه اتاق اصناف با توجه به شمار بالای غیرمجاز ها توان برخورد با آن ها را ندارد.

سوپرمارکت بدون فروشنده در آمازون

این موضوع درحالی رخ می دهد که در خارج از ایران فروش اقلام سوپرمارکتی بیشتر در فروشگاه های زنجیره ای بزرگ انجام می گردد و سوپرمارکت های محلی اجناسی را می آورند که احتیاج های فوری تر به آن ها وجود دارد. مثلا در سوپرمارکت های محلی کمتر مربا و کیک وسایر کالا های غیر ضروری فروخته می گردد. البته کارشناسان مالی هم می گویند خرید از فروشگاه های بزرگتر و زنجیره ای به نفع مشتریان است، زیرا آن ها با حجم فعالیت شان مالی تر هستند و علت تخفیف های بزرگ شان همین موضوع است.

جالب است بدانید فروش کاملا اینترنتی کالا های سوپرمارکتی در سایر کشور های جهان هم چندان رایج نیست. براساس اعلام اتحادیه فروشگاه های زنجیره ای ایران درحال حاضر در کشور های جهان تن ها بین 2,5 تا 5 درصد اقلام سوپرمارکتی به صورت آنلاین فروخته می گردد. این موضوع درحالی رخ می دهد که سوپرمارکت های جهان پدیده ای فراتر از سوپرمارکت های آنلاین آن هم به صورتی که در ایران است، تجربه می نمایند. حالا چند وقتی است که آمازون سوپرمارکت بدون فروشنده راه انداخته است و شما با تماس گوشی تان با درگاه های ویژه ای اجازه ورود می گیرید. اجازه ورود تنها به مشتریانی داده می گردد که حساب اعتباری کافی دارند و خرید ها از دوربین ها رصد و فاکتور آن بعدا از حساب اعتباری مشتریان کسر می گردد.

درباره فروشگاه های زنجیره ای هم خوب است بدانید از بین 250برند اول جهان بیشتر از 65 درصد آن ها شعبه های بین المللی دارند و تنها در کشور مادر منحصر نشده اند و چیزی حدود یک چهارم درآمد آن ها از فروش های خارج از مرزشان به دست می آید.

namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

picosho.ir: پیکوشو: مجله عکس و گرافیک

منبع: برترین ها
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: sloblag.com شناسه مطلب: 5585

به "سوپرمارکت های آنلاین؛ بقالی ها هم تعطیل می شوند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سوپرمارکت های آنلاین؛ بقالی ها هم تعطیل می شوند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید