واریس؛ تهدید علیه امنیت عروقی

به گزارش مجله سلو بلاگ، یکی از شایع ترین مشکلاتی که معلمان، دندانپزشکان، جراحان، آرایشگران و بقیه آنهایی که مجبورند بنا به مقتضیات شغلی خود به مدت طولانی ایستاده کار نمایند، با آن روبرو شده یا می شوند نوعی اختلال در سیاه رگ است که به آن واریس گفته می گردد. احتمال ابتلا به این اختلال در زنان دو برابر مردان است.

واریس؛ تهدید علیه امنیت عروقی

واریس؛ تهدید علیه امنیت عروقی

نویسنده:دکتر مجید سلطانی

یکی از شایع ترین مشکلاتی که معلمان، دندانپزشکان، جراحان، آرایشگران و بقیه آنهایی که مجبورند بنا به مقتضیات شغلی خود به مدت طولانی ایستاده کار نمایند، با آن روبرو شده یا می شوند نوعی اختلال در سیاه رگ است که به آن واریس گفته می شود. احتمال ابتلا به این اختلال در زنان دو برابر مردان است.

سیاهرگ های واریسی، سیاهرگ های پیچ دار و متسعی هستند که در نزدیک سطح پوست تشکیل می شوند. این نام از ریشه یونانی واریکس به معنی پیچ دار گرفته شده است. احتمال واریسی شدن در همه سیاهرگ ها وجود دارد اما بیشترین مکان ابتلا، اندام های پایینی و پاها هستند. سیاهرگ های واریسی در نتیجه اختلال عملکرد دریچه های موجود در سیاهرگ ها ایجاد می شوند. در حالت طبیعی این دریچه ها از بازگشت خون در جهت عکس (به سمت پایین) جلوگیری می نمایند. ممکن است این دریچه ها در اثر عواملی مانند بارداری، ترومبوفلبیت، ضعف مادرزادی، چاقی و یا ایستادن طولانی مدت تحت کشش قرار گیرند. وقتی دریچه ها ضعیف شده و دیگر قادر به بسته شدن طبیعی نباشند، حوضچه هایی از خون در سیاهرگ ها ایجاد می شوند. در نتیجه سیاهرگ ها متسع و واریسی می شوند. سیاهرگ های عنکبوتی نوع خفیفی از سیاهرگ های واریسی هستند. آنها کوچک تر و به سطح پوست نزدیک ترند و شبیه شبکه عنکبوت به نظر می رسند. اینها چندان خطری ندارند اما ممکن است از نظر بالینی نگران نماینده باشند.

تشخیص

عروق واریسی سطحی، به شکل متسع و پیچ دار و به رنگ آبی تیره هستند. ممکن است هیچ دردی نداشته باشد یا درد خفیفی در اندام های پایینی خود حس کنید. گاهی سیاهرگ های عمقی واقع در اندام های پایینی درگیر می شوند و تورم قابل توجه و حتی زخم های پوستی را به وجود می آورند. این حالت تحت اسم نارسایی سیاهرگی شناخته می شود. پزشک، پاهای شما را در حالی که ایستاده اید. معاینه می نماید و در پی تورم که نشانه دیگری از اختلال عملکرد دریچه های سیاهرگی است می شود. زخم ها به وسیله سیاهرگ های واریسی یا اختلال عمل دریچه های سیاهرگی که معمولا نزدیک مچ پا قرار گرفته اند، ایجاد می شوند. دلیل آن خیس خوردن طولانی مدت بافت مچ پا است زیرا خروج جریان خون سیاهرگی کاهش می یابد. ایجاد رنگ دانه های قهوه ای معمولا پیش عایدی ایجاد یک زخم هستند. سیاهرگ های واریسی تهدیدنماینده حیات نیستند اما با گذشت زمان تمایل به افزایش دارند. اگر شما نگران ظاهر سیاهرگ ها هستید یا شما را آزار می دهند با پزشک خود صحبت کنید. در موارد شدید، ممکن است پوست مجاور سیاهرگ واریسی دچار خارش یا زخم یا تغییر رنگ شود. در صورت بروز زخم های پوستی هم به پزشک مراجعه کنید. زخم ها احتیاج به مراقبت طبی دارند.

درمان

روش های خوددرمانی قادرند پیشرفت و احساس ناراحتی ناشی از سیاهرگ های واریسی را کاهش دهند. در بعضی موارد برای اصلاح سیاهرگ های واریسی شدید عمل جراحی ضرورت می یابد. بعضی از درمان های شایع عبارت اند از:

اسکلروتراپی: ماده محلولی که سیاهرگ ها را زخمی می نماید به داخل سیاهرگ های واریسی کوچک یا میانه تزریق می شود. فرآیند تشکیل بافت در محل زخم، سیاهرگ های گشاد را می بندد و خون آنها به سیاهرگ های سالم جریان می یابد.

برداشت سرپایی سیاهرگ ها: در این روش سیاهرگ های واریسی کوچک با ایجاد تعدادی سوراخ کوچک در پوست برداشته می شوند. معمولا بی حسی موضعی کفایت می نماید و اثر به جای مانده از جراحی ناچیز است.

جراحی اندوسکوپی سیاهرگ: یک لوله انعطاف پذیر (آندوسکوپ) که دوربین ظریفی دارد وارد اندام پایینی شما می شود تا به جراح در مشاهده و بستن سیاهرگ ها یاری کند. این روش تنها به برش های کوچک احتیاج دارد. در صورت ابتلا به سیاهرگ های واریسی شدید و همراه با زخم های واریسی، احتمالا از این شیوه عمل سود خواهید برد.

جراحی لیزری: سیاهرگ های واریسی کوچک تر و سیاهرگ های عنکبوتی با استفاده از لیزر بسته می شوند.

توصیه هایی برای پیشگیری

اگر شما مبتلا به سیاهرگ های واریسی یا اختلال عملکرد دریچه های واقع در سیاهرگ های عمقی هستید یک بخش از درمان عبارت است از پوشیدن لباس مناسب و استفاده از جوراب های واریسی کشی مناسب که باعث تسکین سریع و طولانی مدت شما می شود. استفاده از این جوراب ها حین بارداری هم مطلوب است. آنها به طور یکنواخت اندام های پایینی شما را فشرده و به سیاهرگ ها و عضلات پا در به حرکت درآوردن موثر خون یاری نموده و از آنها حمایت می نمایند. جوراب های ورایس را صبح پس از بیدار شدن بپوشید، حتی قبل از خارج شدن از بستر. آنها را در تمام طول روز هم به پا داشته باشید. دقت کنید جوراب هایی که می پوشید در ناحیه بالایی ران یا ساق پا خیلی تنگ نباشند.

مراقبت از اندام ها

از نشستن یا ایستادن طولانی مدت بپرهیزید. اگر نحوه کار شما به گونه ای است که مجبور هستید در محلی بی حرکت بمانید، اندام های پایینی و مچ ها را مرتب خم کنید. از جا بعضیزید و در اطراف قدم بزنید. شاید متوجه شده باشید که بالا گذاشتن پاها حداقل 30 سانتی متر بالاتر از سطح قلب در انتهای روز به رفع شدن تورم یاری می نماید.

شرایط تورم اندام های پایینی ناشی از بی کفایتی سیاهرگی اغلب با استفاده از جوراب های واریسی درمان می شود. این جوراب ها از خارج روی ساق پا فشار آورده و از تورم شدید که می تواند به ضخامت پوست و ایجاد زخم بستر منجر شود، پیشگیری می نمایند. ورزش منظم هم اهمیت دارد. فعالیت هایی مانند راه رفتن، دوچرخه سواری یا شنا به کاهش فشار در سیاهرگ ها و تخفیف ناراحتی یاری می نمایند.

منبع:www.salamat.com

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

منبع: راسخون
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: sloblag.com شناسه مطلب: 36296

به "واریس؛ تهدید علیه امنیت عروقی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "واریس؛ تهدید علیه امنیت عروقی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید