با دلایل اصلی ترک پاشنه پا آشنا شوید

به گزارش مجله سلو بلاگ، ترک پاشنه پا یکی از رایج ترین مسائل این عضو از بدن است. این مشکل در زنان نسبت به مردان شیوع بیشتری دارد. کف پا به دلایل متعددی ترک می خورد.

با دلایل اصلی ترک پاشنه پا آشنا شوید

یکی از علت های شایع آن، راه رفتن مداوم روی فرش، موکت و سطح های زبر است. ترک هایی که کف پا ایجاد می گردد، پوست شکاف خورده ای است که سطح خارجی پوست (اپیدرمیس) را تحت تاثیر قرار می دهد.

اضافه وزن: افرادی که مشکل اضافه وزن دارند و در دسته افراد چاق قرار می گیرند به علت فشاری که روی پوست کف پا تحمیل می گردد پاشنه پای شان مستعد به وجود آمدن ترک های عمیق می گردد. به علاوه شغل هایی وجود دارند که به طریقی پوست کف پا در معرض خیسی و رطوبت یا مواد شوینده قرار می گیرد مانند مربیان شنا بیشتر مستعد خشکی پاشنه یا کف پا هستند.

پسوریازیس: این بیماری به طور نادر در کف دست یا کف پا مشاهده می گردد، اما اگر ترک های پا همراه با پوست قرمز و ملتهب باشد، این ترک ها ناشی از بیماری پسوریازیس است. پوست حالت چرمی شکل دارد و، چون قابلیت ارتجاعی خود را از دست می دهد، پوست کف پا دچار ترک می گردد که همراه با درد است. این دسته از ترک های پا درمان متفاوتی نسبت به ترک های معمولی کف پا دارند. یعنی علاوه بر نرم کننده ها باید از کرم های مخصوص برای درمان ضایعات پسوریازیس استفاده گردد.

عفونت های قارچی: این بیماری بیشتر در سنین بالا و افراد مسن دیده می گردد. در نگاه اول ممکن است فرد فکر کند به مشکل خشکی پوست ساده دچار شده است، اما اگر ترک ها با پوسته ریزی های چشمگیر همراه باشد و علاوه بر کف پا ناخن و اطراف ناخن را هم درگیر کند، آن موقع است که باید به بیماری قارچ پا مشکوک شد. در این مواقع یک آنالیز آزمایشگاهی برای کشف علت انجام می گردد و اگر بیماری قارچی تایید گردد، آن وقت دارو های مناسب تجویز و بعد از مصرف طی مدت کوتاهی فرد بهبود پیدا می نماید.

اگزما: در صورت وجود اگزما ابتدا باید علت اصلی ریشه یابی گردد و بعد از به دست آوردن نتیجه درمان درست را به کار برد. البته یکی از علت های ایجاد اگزما می تواند ناشی از شغل فرد باشد. مثلا افرادی که پا های شان دائما داخل مواد شیمیایی واقع شده است، در این مواقع باید پا ها از این مواد دور نگه داشته شوند.

کراتودرمی: یک بیماری مادرزادی است. راه رفتن افراد مبتلا به این بیماری را می توان به کسانی که روی شیشه یا سنگلاخ راه می فرایند تشبیه کرد. برای همین پیاده روی و راه رفتن طولانی مدت برای این افراد مناسب نیست، چراکه با درد زیاد همراه است. این بیماری هم جزو بیماری هایی است که نباید با ترک های پاشنه پا عادی اشتباه گرفته گردد. با این حال، چون این یک بیماری ارثی است، نمی توان انتظار بهبودی کامل را داشت، اما با یاری دارو های تجویزی می توان این بیماری را تحت کنترل گرفت.

کم آبی بدن: پوسته پوسته شدن کف پا می تواند نشانه کم آبی بدن باشد. برای همین ضروری است که به اندازه کافی آب بنوشید. نوشیدن مقادیر کافی آب و مایعات باعث حفظ آب بدن و دفع سموم از آن می گردد. الکل، نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه و نوشابه های گازدار مصرف نکنید.

انتشار: 4 آبان 1403 بروزرسانی: 4 آبان 1403 گردآورنده: sloblag.com شناسه مطلب: 33589

به "با دلایل اصلی ترک پاشنه پا آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با دلایل اصلی ترک پاشنه پا آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید