با افزایش تولید تا پایان سال، ایران خودرو و سایپا به تعهدات خود عمل می کنند
به گزارش مجله سلو بلاگ، خبرنگاران- رزم حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در افزایش تولید خودرو برنامه ریزی خوبی اجرا شده و ایران خودرو و سایپا قرار است تا پایان سال جاری به تعهدات خود عمل کنند، گفت: انتظار داریم با توجه به برنامه ریزی های اجرا شده بتوانیم فرایند افزایش تولید خودرو را در ایران خودرو و سایپا ادامه دهیم.
به گزارش خبرنگاران، علیرضا رزم حسینی در پاسخ به این پرسش که آیا ایران خودرو و سایپا به تعهدات خود در قبال تحویل خودرو تا پایان سال عمل می کنند؟ افزود: انتظار داریم با توجه به برنامه ریزی های اجرا شده بتوانیم فرایند افزایش تولید خودرو را در ایران خودرو و سایپا ادامه دهیم تا بتوانیم خودروهای بیشتری را به خریداران تحویل دهیم.
علیرضا رزم حسینی در مصاحبه با خبرنگار بازاربیان کرد: در افزایش تولید خودرو برنامه ریزی خوبی اجرا شده و ایران خودرو و سایپا قرار است تا پایان سال جاری به تعهدات خود عمل کنند.
بر اساس آمار وزارت صمت سه خودروساز داخلی (ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو) طی 9 ماه سال جاری در مجموع 628 هزار و 547 دستگاه انواع محصولات سواری را تولید کرده اند که در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته بیش از هفت درصد افزایش یافته است.
در این بین ایران خودرو صاحب بیشترین تیراژ تولیدبوده طوری که این شرکت توانسته است در این مدت 342 هزار و 173 دستگاه محصول سواری را تا پایان آذر ماه به تولید برسانند.
افزایش 34 درصدی تولید خودرو در شرکت ایران خودرو
این آمار نشان می دهد تولید بزرگ ترین خودروساز ایران در مقایسه با 9 ماه مشابه سال گذشته 4. 34 درصد رشد کرده است.
از سایپا اما خبر می رسد این شرکت 9 ماه سال جاری را با فرایندی نزولی نسبت به مدت مشابه در سال 98 پشت سر گذاشته است.
طبق صورت های مالی ارائه شده به بورس، دومین خودروساز بزرگ کشور 256 هزار و 185 دستگاه محصول را طی 9 ماه سال جاری تولید کرده و بنابراین در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کاهش 6/ 16 درصدی را به خود می بیند.
در نهایت اما پارس خودرویی ها توانسته اند تیراژ 9 ماه سال جاری خود را در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته افزایش دهند.
سومین خودروساز بزرگ ایران تا پایان آذر سال جاری 72 هزار و 740 دستگاه محصول سواری را به تولید رسانده که در مقایسه با 9 ماه سال گذشته تنها 59 دستگاه بیشتر بوده است.
غول های جاده مخصوص اما در آذر ماه و نسبت به آبان با افزایش تولید روبرو شده اند. طبق آمار اعلامی، در نهمین ماه سال جاری 84 هزار و 522 دستگاه محصول توسط سه خودروساز بزرگ کشور به تولید رسیده که در مقایسه با آبان رشد 25 درصدی را نشان می دهد.
از طرفی ایران خودرو با توجه به تیراژ 55 هزار و 249 دستگاهی اش طی آذر ماه، نزدیک به 2. 35 درصد افزایش تولید را نسبت به آبان تجربه کرده است.
از پارس خودرو اما خبر می رسد این شرکت در نهمین ماه سال جاری شش هزار و 723دستگاه محصول را به تولید رسانده است. مقایسه این آمار با تیراژ آبان سال جاری نشان می دهد سومین خودروساز بزرگ ایران 13.8 درصد کاهش تولید را تجربه کرده است.
بهبود تجمیعی و ماهانه تولید خودروهای سواری در کشور اما در شرایطی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت از خودروسازان خواسته تیراژشان را طی سال جاری و در مقایسه با سال گذشته 50 درصد افزایش دهند.
با توجه به اینکه سال گذشته حدود 860 هزار دستگاه محصول سواری در کشور تولید شد، تحقق هدف رشد 50 درصدی تیراژ، نیاز به ثبت تولید حدودا یک میلیون و 300 هزار دستگاهی دارد.
با در نظر دریافت تیراژ کمتر از 630 هزار دستگاهی خودروسازان طی 9 ماه سال جاری، آنها برای تحقق هدف رشد 50 درصدی، نیاز به تولید بالغ بر 650 هزار دستگاه محصول طی سه ماه باقی مانده از سال دارن امری که بعید به نظر می رسد.
تولید خودرو تارا
اما نگاهی به جزئیات آمار تولید خودروهای سواری در 9 ماه سال جاری بیندازیم تا مشخص شود غول های جاده مخصوص چه افت و خیزی در این بازه زمانی داشته اند. طبق آمار استخراج شده از صورت های مالی ایران خودرو، این شرکت تولید محصول جدید خود به نام تارا را آغاز کرده است.
بر این اساس، طی ماه گذشته، 33 دستگاه تارا در ایران خودرو به تولید رسیده تا این محصول رسما به سبد تولیدات آبی های جاده مخصوص اضافه شود.
تارا در واقع همان پژو 301 است که قرار بود در قالب قرارداد مشترک ایران خودرو و پژو در دوران پسابرجام تولید شود، اما تحریم مانع آن شد. در نهایت ایران خودرویی ها تصمیم دریافتد با ایجاد تغییراتی در پژو 301 و به تلافی لغو یک طرفه قرارداد مشترک از سوی خودروساز فرانسوی، این محصول را با نامی داخلی به تولید برسانند. احتمال می رود تارا در پایانی سال جاری یا اوایل سال آینده روانه بازار شود.
از تارا که بگذریم، گروه پژو ایران خودرو (به جز پژو 2008) تیراژی 248 هزار و 751 دستگاهی طی 9 ماه سال جاری داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 36 درصد رشد را نشان می دهد. رشد تیراژ خانواده پژو اما در حالی است که به نظر می رسد تولید مدل 2008 در این شرکت پایان به پایان رسیده است.
بنابر آمار، ایران خودرو در آذر سال جاری پژو 2008 تولید نکرده و این موضوع می تواند به معنای پایان عمر این محصول پسابرجامی در کشور باشد. طبق آمارهای ایران خودرو، این شرکت در تولید سمند با افزایش تولید روبرو شده است.
بنا بر آمار منتشره، ایران خودرو طی 9 ماه سال جاری، 40 هزار و 871 دستگاه سمند را به تولید رسانده و این آمار سبب افزایش 3. 12 درصدی تولید محصول موردنظر نسبت به مدت مشابه در سال 98 شده است. ایران خودرویی ها در 9 ماه سال جاری 40 هزار و 484 دستگاه دنا را به تولید رسانده اند تا نسبت به مدت مشابه سال گذشته 99 درصد رشد تولید را به خود ببینند.
دنا در مدل های مختلف شامل معمولی و پلاس و توربو به تولید می رسد. افزایش تولید شامل دیگر محصول ایران خودرو یعنی رانا نیز شده است.
طبق گزارش ارائه شده به بورس، در 9 ماه سال جاری 8 هزار و 576 دستگاه رانا در ایران خودرو به تولید رسیده که رشد حدودا 3. 63 درصدی را نشان می دهد. اما دیگر محصول ایران خودرو به نام هایما که چینی است و ایران خودرویی ها خبر از توقف مونتاژ آن دادند، تیراژی 3 هزار و 196 دستگاهی از خود به جا گذاشته است. با توجه به این آمار، هایما در مقایسه با 9 ماه سال گذشته افت 6/ 29 درصدی را به خود می بیند.
آغاز تولید شاهین در سایپا
به سایپا برویم و ببینیم این شرکت چه آماری در تولید محصولات خود طی 9 ماه سال جاری به جا گذاشته است.
بنابر آمار ارائه شده به بورس، سایپایی ها نیز مانند ایران خودرو تولید محصول جدیدشان به نام شاهین را آغاز کرده اند. طبق آمار منتشره، 45 دستگاه شاهین در سایپا به تولید رسیده است، خودرویی که پیش فروش نیز شده و به احتمال فراوان تا قبل از سال آینده راهی بازار خواهد شد.
دومین خودروساز بزرگ ایران در تولید تیبا تیراژی 162 هزار و 943 دستگاهی را طی 9 ماه سال جاری از خود به جا گذاشته است. این آمار نشان می دهد تولید خودروی موردنظر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدودا 8/ 34 درصد رشد کرده است.
تیبا و شاهین تنها محصولات سواری تولید سایپا در آذرماه نبوده اند، چه آنکه این شرکت دو خودروی چینی شامل آریو و چانگان را هم در سبد تولیدات خود طی ماه گذشته داشته است.
طبق آمار، چانگان که طی سال جاری و تا قبل از آذر هیچ تولیدی نداشت، در آخرین ماه پاییز به سایپا بازگشته و تیراژی البته محدود (40 دستگاهی) را از خود به جا گذاشته است.
آریو نیز که تا قبل از آذر فقط 13 دستگاه تیراژ داشت، طی ماه گذشته تولیدی 111 دستگاهی را به نام خود ثبت کرده است. اگر مونتاژ چانگان و آریو ادامه داشته باشد و تولید شاهین هم رونق بگیرد، سایپا پس از یک دوره چند ماهه فقر محصول، تنوع تولید را به خود خواهد دید.
پارس خودرو در 9 ماه سال جاری 3 هزار و 283 دستگاه برلیانس را مونتاژ کرده تا این خودروی چینی باز هم حضور نسبتا پررنگی در خطوط تولید گروه خودروسازی سایپا داشته باشد
طبق آمارهای موجود، پارس خودرو در 9 ماه سال جاری 3 هزار و 283 دستگاه برلیانس را مونتاژ کرده تا این خودروی چینی باز هم حضور نسبتا پررنگی در خطوط تولید گروه خودروسازی سایپا داشته باشد.
تولید این تعداد برلیانس در حالی است که طی 9 ماه سال گذشته تیراژ محصول مورد نظر فقط 193 دستگاه بود. با توجه به آمار مورد نظر، تولید برلیانس در بازه زمانی تحت بررسی بیش از 17 برابر شده است.
طبق آمار ارائه شده به بورس، پارس خودرویی ها تولید کوئیک و ساینا را نیز در آذر ماه ادامه داده اند. در این بین تیراژ گروه خودروهای Q200 در 9 ماه سال جاری به 32 هزار و 147 دستگاه رسیده است. این در حالی است که پارس خودرو طی 9 ماه سال گذشته تنها هزار و 771 دستگاه از این گروه خودرویی را تولید کرده بود.
صورت های مالی پارس خودرو همچنین نشان می دهد ساینا در 9 ماه سال جاری تیراژی 4 هزار و 832 دستگاهی از خود به جا گذاشته است. طی 9 ماه سال گذشته تنها 16 دستگاه از این محصول در پارس خودرو تولید شده بود.
در صورت های مالی پارس خودرو آمار کوئیک معمولی جدا از خانواده Q200 منتشر شده که طبق آن، 5 هزار و 871 دستگاه از خودروی مورد نظر تا پایان آذر سال جاری به تولید رسیده است.
منبع: شفقنا اقتصادیbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا