در جست وجوی عشقی از دست رفته

به گزارش مجله سلو بلاگ، خبرنگاران-سعید ناظمی: خون مردگی روایتی است از جست وجو برای عشقی از دست رفته. زمان داستانی اثر به سه زمان کلی تقسیم می شود. سال های پایانی جنگ(1367)، یک دوره در سه سال بعد جنگ(1370) و بعد از آن، یک مقطع از سال(1390). این زمان های منقطع به خوبی توسط عناصر داستانی پوشش داده می شوند. یعنی تمامی تعلیقات و کشمکش های روایت این داستان خالص بر این بستر شکل می گیرد و نویسنده فارغ از هر قضاوتی سعی در بازگویی روایت خود دارد. این گونه روایت ها در دوران پساجنگ حکم روشنگری دارند. این جاست که نویسنده به مخاطب خود پیام های واقعی جنگ را نشان می دهد. محور داستان یک ماجرای عاشقانه بین ابتسام و عامر است. داستانی درام که اگر در زمان جنگ نوشته می شد شاید مخالفان بسیاری پیدا می کرد اما با گذر زمان در دوره بعد از جنگ خواندنش شیرین هم می تواند باشد.

در جست وجوی عشقی از دست رفته

داستان، روایت عشق نافرجامی است که ابتسام و عامر تجربه می کنند. نویسنده مخاطب را با خود تا کوچه پس کوچه های بغداد می کشاند تا از واقعیتی که بر عامر رفته خاطرجمع و از این بلاتکیفی رها شود. سرگذشتی که شاید داستان خیلی از عشاق دوره بعد از جنگ هم باشد. شخصیت هایی که نویسنده برای داستانش انتخاب

می کند شخصیت هایی هستند که ناخواسته درگیر جنگ شده اند از این رو این داستان به خوبی توانسته با مخاطبانی که هنوز مخاطرات جنگ را با خود به آینده کشیده اند همسان پنداری کند.

رمان با خواندن یک نامه شروع می شود. نامه ای از شیخ عبدالطاهر کنانی خطاب به عامر که از او دعوت کرده به چنانه بیاید تا میراث پدرش را پیش از آن که به دست دشمن بیفتد به او بدهد و با آن به مکان امنی سفر کند و از هیاهوی جنگ دور بماند. یکی از ویژگی های خوب این رمان این است که تمام عناصر داستانی در خدمت پیرنگ، دارای ارتباطی منطقی و رئال هستند. استفاده از زبان بومی منطقه که در انتها با تغییر جغرافیای داستان به معیار نزدیک می شود بخشی دیگر از جذابیت های این رمان است که در جاهایی با پانوشت هایش به درک مطلب مخاطب از مفهوم جملات کمک می کند. شخصیتها بر اساس نقششان در پیشبرد داستان شکل می گیرند. تمام به همان اندازه ای که نیاز است و نه بیشتر. گره های داستان با جلو رفتن روایت یکی یکی باز می شود. مخاطب در راستا داستان به کشف و شهود نمی رسد اما جذابیت داستان در ارائه اطلاعات قطره ­چکانی نویسنده، مخاطب را تا انتها با خود همراه می کند.

از منظری دیگر نویسنده نگاهی فمنیستی و تصویری دردناک از زن جنوبی ارائه داده است. منظور از نقد فمینیستی یا همان نقد زن محور، تنها پرداختن به شورش زنان علیه مردان و یا مردانه عمل کردن آنها در آثار نیست، بلکه گاه به تصویر در آوردن خشونت های یک مرد علیه زن است که حقوق اولیه و مسلم او و محکوم کردن خشم و فزونی جنس مذکر را به تصویر می کشد کافی است. از این رو خون مردگی را هم می توان در ردیف آثار فمینیستی قرار داد؛ نمونه های شاخص شناخت رمان فمینیست از روانشناسی مردسالاری، تصویر زنانی است که مردان درد و خشم خود را بر سر آنان خالی می کنند. یا از بدیهی ترین خواسته های زندگی اجتماعی خود محروم می شوند. ابتسام از این دست زنان است. زنی که شاید اگر جنگی هم نبود سرنوشتی بهتر از این پیدا نمی کرد.

khaneh-jok-sms.ir: جملات زیبا و دلنشین جدید | جملات آموزنده و زیبا | جملات زیبا از بزرگان را اینجا بخوانید

discountbook.ir: کتاب ارزان | مجله کتابخوانی، بیاید آگاهتر باشیم

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: sloblag.com شناسه مطلب: 15811

به "در جست وجوی عشقی از دست رفته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در جست وجوی عشقی از دست رفته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید