پیش بینی صعود ادامه دار برای بورس
به گزارش مجله سلو بلاگ، بازار سرمایه که در شش ماهه نخست سال با نوسان روبرو بود و در اواسط تابستان افت ناگهانی داشت، در ماه های اخیر فرایند رو به رشد خود را از سر گرفت و پیش بینی کارشناسان بازار سرمایه حاکی از آن است که این فرایند نه تنها حباب نبوده بلکه تا سرانجام سال نیز ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرنگاران، نگاه اجمالی به شرایط بورس در هفته های گذشته نشان می دهد فرایند رو به رشد در این بازار ادامه دار بوده و چراغ بورس سبز مانده است؛ به طوریکه این بازار در دو هفته اخیر دو بار رکورد شکست و شاخص تا بیش از 346 هزار واحد نیز صعود کرد.
صعودی که فردین آقابزرگی - کارشناس بازار سرمایه - بر این باور است عوامل متعددی از جمله پیش بینی لایحه بودجه، اصلاح قیمت بنزین و قانون مند بودن بازار سرمایه باعث آن شده و تا خاتمه سال جاری نیز ادامه دار خواهد بود.
آقا بزرگی در گفت وگو با خبرنگاران، با تاکید بر اینکه عوامل موثر بر فضای مالی و در نهایت بازار سرمایه و بورس، تغییرات و اثرات سیاست های پولی و مالی هستند، گفت: در این میان پیش بینی بودجه سال 1399 و همزمان با آن، اصلاح قیمت بنزین و به تبع آن فرآورده های نفتی و پتروشیمی در نهایت این فضا را پیش روی کارشناسان و تحلیل گران قرار می دهد که بار تورمی که در شش ماه ابتدایی سال 98 وجود داشت، ممکن است با رشد بیشتر در شش ماهه دوم و سه ماهه خاتمهی سال ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به فضای مالی کشور، گفت: تداوم کاهش فروش نفت و فراورده های نفتی، عدم وصول و ورود منابع حاصل از صادرات به داخل کشور که باعث کاهش گردش وجوه نفت در کل کشور می شود و چشم انداز تورمی که در لایحه بودجه سال 99 هم دیده شده است باعث پیش بینی مذکور می شود.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با اشاره به نوسان بازار سرمایه در نیمه نخست سال و ریزش ناگهانی این بازار، مطرح کرد: به دلیل علاقه مندی برخی اشخاص حقوقی و حقیقی و شناسایی سود یا خارج کردن بخشی از منابع شان از بازار سرمایه در برخی مقاطع شش ماه نخست سال چربش عرضه بیش از تقاضا بود؛ بنابراین نمی توان این را تغییر فرایند پیش بینی کرد اما رشد شاخص و سطح عمومی قیمت ها نسبت به شش ماه اول سال سرعت کم تری گرفته است.
تاثیر لایحه بودجه بر رفتار تحلیل گران
آقا بزرگی درمورد لایحه بودجه سال 1399 اظهار کرد: تثبیت یا افزایش فشارهای ناشی از مسائل سیاسی و تحریم، دولت را به عنوان بزرگ ترین شرکت مجبور کرده که بودجه را طوری پیش بینی کند که اتکای کمتری به نفت و فراورده های نفتی داشته باشد. به همین دلیل دولت به سمت افزایش درآمدهای مالیاتی، واگذاری دارایی ها و تامین مالی از طریق انتشار اوراق تغییر جهت داده است که این تغییر یک سیاست انبساطی است و از آنجاکه از لحاظ مالی مشابهت زیادی با نشر یا چاپ پول و اسکناس یا استقراض از بانک مرکزی دارد، سیاستی تورم زا است و این موضوع مقدمه ای می شود برای تحلیل گران و کارشناسان که سبد پرتفوی خود را درمورد نسبت نقدینگی به اوراق و دارایی های مالی تغییر دهند. یعنی کاهش در نگهداری نقدینگی و افزایش دارایی های مالی.
رشد بازار سرمایه حباب نیست
وی با تاکید بر اینکه هیچ بازاری به دلیل نقد شونده بودن و قانون مند بودن قابلیت مقایسه با بازار سرمایه را ندارد، گفت: عوامل مذکور باعث می شود شاخص بورس تا خاتمهی سال جاری به راحتی عدد 37 هزار واحد را هم تجربه کند. هرچند بیش از 100 درصد بازدهی برای سال 1398 ثبت می شود اما مناسبت دارد و همسو با عوامل و متغیرهای اثرگذار بر شرایط اقتصاد است.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به برخی پیش بینی ها مبنی بر اینکه فرایند صعودی بازار سرمایه حباب است، اظهار کرد: با توجه به اینکه شرایط کنونی بازار سرمایه منبعث از متغیرهای مذکور است از فرایند صعودی آن به عنوان حباب نمی توان یاد کرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا