ارمنستان خواهان حق معین سرنوشت برای قره باغ شد
به گزارش مجله سلو بلاگ، فارس نوشت: نخست وزیر ارمنستان در یک پیغام فیسبوکی درباره درگیری ها بر سر منطقه قره باغ کوهستانی گفت که دنیا باید حق آرتساخ (منطقه قره باغ کوهستانی) برای معین سرنوشت خودش را به رسمیت بشناسد.

با ما سفر کنید و با تور ارزان ارمنستان از کشور جذاب همسایه دیدن کنید و شهر زیبای ایروان را ببینید.
با گذشت از یک روز از آتش بس شکننده درگیری ها بر سر قره باغ کوهستانی بین باکو و ایروان، نخست وزیر ارمنستان از کشورهای دنیا خواست حق حکومت منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی را برای مشخص سرنوشت خودش به رسمیت بشناسند.
به نوشته پایگاه ارمنستانی ارمن پرس، نیکول پاشینیان نخست وزیر این کشور با انتشار یک پیغام در صفحه فیسبوک شخصی خود، درباره درگیری های اخیر با جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی اظهارنظر کرد.
او در این پیغام ضمن استفاده از واژه آرتساخ برای منطقه قره باغ کوهستانی، از کشورهای دنیا به رسمیت شناختن حق این منطقه برای مشخص سرنوشت خودش را خواهان شد. این در حالی است که منطقه قره باغ کوهستانی از منظر قواعد بین المللی بخشی از خاک جمهوری آذربایجان محسوب می گردد.
پاشینیان همچنین در این پیغام فیسبوکی تصاویری از تظاهرات اخیر ارمنستانی های حاضر در بعضی کشورها در حمایت از ادعای ایروان درباره درگیری ها بر سر منطقه قره باغ کوهستانی منتشر کرد.
نخست وزیر ارمنستان نوشت: این روزها ارمنستانی ها در سطح دنیا دارند قدرت وحدت را به نمایش می گذارند. این جنبش باید برای نمایندگان دیگر کشورهایی که مخالف خشونت، فساد، تروریسم و در کوشش برای پیروزی عدالت، آزادی و دوستی هستند، جذاب باشد.
پاشینیان اضافه کرد: آرتساخ (منطقه قره باغ کوهستانی) باید سمبل عدالت دنیای باشد. دنیا باید حق آرتساخ برای مشخص سرنوشت خودش را به رسمیت بشناسد. اگر دولت ها و مجلس ها این کار را انجام ندادند، باید مردم، افراد و سازمان ها این کار را بکنند. این باید به یک جنبش دنیای به منظور یکپارچه کردن افراد، مردم و سازمان ها تبدیل گردد.
اظهارنظر پاشینیان درباره منطقه قره باغ کوهستانی در حالی مطرح شده که طبق قوانین بین المللی و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، منطقه قره باغ کوهستانی بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است.
ارمنستان و جمهوری آذربایجان بعد از استقلال یافتن از اتحاد جماهیر شوروی بر سر منطقه قره باغ کوهستانی با هم وارد درگیری شدند.
شروع درگیری های شدید از سال 1992 و به به دنبال تصرف منطقه قره باغ کوهستانی توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه بود. در نتیجه این اقدام، ارمنستان و جمهوری آذربایجان وارد درگیری نظامی شدند و کوشش ها برای حل مناقشه قره باغ همچنان بی نتیجه مانده است.
310 310
منبع: خبرآنلاین