طرز تهیه رب نارنج
به گزارش مجله سلو بلاگ، رب نارنج، نوعی چاشنی مناسب برای انواع خوراکی های ایرانی است که عطری بسیار دلپذیر دارد و دارای خواص بی نظیری است. در این مقاله با طرز تهیه رب نارنج، خواص و موارد کاربرد آن آشنا خواهید شد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - نارنج میوه درختی زیبا با برگ های بزرگتر و خوشبوتر از برگ های درخت لیمو است و شکوفه های خوشبوی آن بهار نارنج نام دارد. رب نارنج که از جوشیدن و غلیظ شدن آب نارنج حاصل می شود، یک چاشنی خوب برای ترش کردن غذا ها است. با تهیه رب نارنج می توانید زمانی که دسترسی به نارنج تازه ندارید از خواص بی نظیر آن بهره مند شده و از طعم و عطر دلنشین آن لذت ببرید. رب نارنج در انواع سنتی و صنعتی، تهیه و فراوری می شود و در بازار توزیع می شود. تهیه این رب به صورت خانگی هم امکان پذیر است و اگر آب نارنج به صورت صحیح گرفته شود، طعم و مزه تلخی ندارد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه رب نارنج شمالی در خانه و نکات مهمی که در تهیه آن باید رعایت شود تا یک رب خوشمزه و ایده آل داشته باشید، همچنین خواص رب نارنج و موارد کاربرد آن آشنا سازیم.
در این مطلب می خوانید:- طرز تهیه رب نارنج خانگی
- نکات مهم و اصولی در تهیه رب نارنج
- خواص و موارد کاربرد رب نارنج
طرز تهیه رب نارنج خانگی
- پوست نارنج را با فرچه بشویید، پوست نارنج دارای ناهمواری هایی است که حتما باید با فرچه تمیز شود.
- نارنج را پس از شستن، کاملا خشک کنید.
- پوست نارنجی رنگ را با یک چاقوی تیز یا سیب زمینی پوست کن، کاملا بردارید یا فقط به اندازه یک نوار دور تا دور نارنج را پوست بکنید. برای اینکه آب نارنج تلخ نشود، انجام این مرحله لازم است.
- سپس نارنج را به مدت 24 ساعت یا بیشتر در هوای آزاد قرار دهید، انجام این مرحله برای آبگیری راحت تر نارنج است که قابل حذف می باشد.
- نارنج را از وسط نصف کنید، آب آن را بگیرید و صاف کنید تا هسته و پوسته موجود در آن گرفته شود.
- سپس آب نارنج را روی حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود.
- در طی مدت جوشاندن، مرتب به آن سر زده و کف روی آن را بگیرید تا تلخ نشود.
- بعد از رسیدن به غلظت مورد نظر اجازه دهید سرد شود. غلظت رب نارنج سلیقه ای است، ولی به طور معمول 2/3 آب نارنج باید تبخیر شود.
- پس از سرد شدن، آن را درون بطری شیشه ای بریزید و در جای خنک نگهداری کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه رب نارنج
- اگر نارنج تازه از درخت چیده در حجم زیاد برای تهیه رب نارنج استفاده می کنید، بهتر است اجازه دهید نارنج ها چند روز بمانند و سپس آب آن را بگیرید، زیرا پوست نارنج تازه حاوی اسید قوی است که به دست آسیب می رساند.
- برای دریافت آب نارنج بهتر است از آبمیوه گیری برقی استفاده نشود، زیرا له شدن تخم های نارنج باعث تلخ شدن آن می شود. بهتر است آب نارنج، با دستگاه آب انارگیر گرفته شود.
- در صورت تمایل می توانید، موقع جوشیدن آب نارنج کمی شکر به آن اضافه کنید تا طعم رب ملس شود.
- رب نارنج را هرگز داخل بطری پلاستیکی نگهداری نکنید. زیرا اسید موجود در آن باعث تجزیه دیواره پلاستیکی بطری شده و به این ترتیب، ترکیب های سرطان زا وارد رب می شوند.
- شیشه ای که رب را در آن نگهداری می کنید، حتما کاملا خشک و تمیز باشد.
- بعد از ریختن رب در شیشه، درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
- رب نارنج را می توانید تا سال ها نگهداری نموده و مورد استفاده قرار دهید.
خواص و موارد کاربرد رب نارنج
- رب نارنج انواع غذا های گوشتی را خوش طعم تر نموده و جذب آهن را برای بدن راحت تر می کند. رب نارنج برای چه غذاهایی استفاده میشود؟ از این رب می توان در کباب مرغ ترش، بادمجان شکم پر، سس مرغ و انواع سالاد استفاده کرد.
- رب نارنج را با سرکه سفید مخلوط نموده و برای سرو ماهی از آن بهره ببرید. این سس طعم و مزه بی نظیری به ماهی سرخ شده می دهد.
- از نظر طب سنتی، ضماد رب نارنج بر روی سر برای جلوگیری از ریزش مو می تواند موثر واقع شود.
- از خواص رب نارنج می توان به عنوان مرهم زخم و ضد میکروب و ضد انگل استفاده کرد.
- مالیدن رب نارنج به مو و ناخن باعث محکم شدن آن ها می شود و برای مو ها و ناخن های شکننده مفید است.
- برای از بین بردن لکه های قرمز و سیاه موجود بر روی پوست، می توانید رب نارنج را به همراه نمک روی پوست بمالید و اجازه دهید تا خشک شود.
- رب نارنج درگذشته برای درمان کچلی مورد استفاده قرار می گرفت.
- برای نرم کردن پوست دست و صورت، مالیدن رب نارنج به پوست می تواند موثر واقع شود.
در انتها به شما پیشنهاد می کنیم درباره خواص آب نارنج در طب سنتی و طبع نارنج نیز در خبرنگاران مطالعه کنید.
منبع: setare.com