مخالف اجباری بودن واکسیناسیون کرونا هستم ، احتمال بی اثر بودن واکسن کرونا با تغییر ماهیت ویروس
به گزارش مجله سلو بلاگ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت:ما هیچ گونه برون رفتی از ویروس کرونا نداریم جز رعایت پروتکل های بهداشتی؛ ماسک، عدم برگزاری تجمعات، رعایت فاصله گذاری در کنارش هم واکسیناسیون، اما با واکسیناسیون اجباری مخالفم.
به گزارش گروه استان های خبرنگاران، محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در نشست با فعالان عرصه کرونا گفت: در بحث کرونا پیچیدگی آنقدر بالاست که نمی توانیم به راحتی قضاوت کنیم. شاید یک دهه بعد ما بفهمیم کرونا چیست! باید مدنظر داشته باشیم که کرونا یک بیماری جوان است. وقتی که اجداد ویروس کووید 19 یعنی ویروس سارس و مِرس آمد، با توجه به اینکه قدرت کُشندگی بالایی هم داشت، اما بعد از یک مدت کوتاهی از بین رفت؛ ولی کووید 19 همواره در حال تغییر شکل و ساختار است. در ابتدا نوع آلفای این ویروس مطرح بود، سپس ویروس کلاسیک چینی، بعد هم ویروس انگلیسی و ویروس هندی، که اخیرا هم پیک پنج را با موضوع دلتای هندی پشت سر گذاشتیم.
قدیر ادامه داد: این شرایط به گونه ای است که اپیدمیولوژیست ها می گویند ما پیک ششم را در پیش خواهیم داشت! دلیلی که ما باید در واکسیناسیون تسریع کنیم این است که ما باید مرگ و میر را به حداقل برسانیم؛ و در واقع باید بتوانیم تعداد بیماران بدحال را کاهش دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در پاسخ به سوال یکی از کنندگان تشکل های فعال در عرصه کرونا که پیرامون طب غربی بیان کرد، اظهار نظر داشت: اینکه گا ها برخی طب نوین را طب غربی می نامند، من به این نام اعتقادی ندارم. اصلا یکی از بنیانگذاران طب نوین بوعلی سینا بوده است. بوعلی سینا قبل از اینکه دارویی را به افراد بدهد، اثرات دارو را بر روی چند نفر امتحان می کرده. یعنی همان چیزی که هم اکنون در طب نوین با عنوان کارآزمایی بالینی مطرح می شود. در کنار امورات طبی خب اعتقادات مذهبی بوعلی سینا هم مطرح شده است. می گویند که هر موقع بوعلی در هر سوالی به مشکل بر می خورد، می رفت مسجد جمعه، وضو می گرفت، دو رکعت نماز می خواند و از خداوند کمک می خواست که بتواند مسئله را حل نماید. در عین حال گفته می شود بوعلی دارویی که تجویز می کرد، ابتدا به چند نفر می داد و در واقع امتحان می کرد و سپس آن را برای افراد تجویز می نمود. برا همین است که می گویند شروع کارآزمایی های بالینی در علم پزشکی از بوعلی بوده است، لذا اینکه گفته می شود ما یک طب غربی داریم و یک طب غیر از آن، این اشتباه است.
وی با بیان اینکه طبی را قبول داریمکه بر اساس فرضیه، تجربه کار آزمایی بالینی و مستندات باشد، ادامه داد: ما باید بستر را برای هر نوع فعالیت علمی و پژوهشی آماده کنیم. نظر خود ما هم همین است.
قدیر در موضوع پاسخ به شبهات مطرح شده در افکار عمومی گفت: من با پاسخگویی به شبهات در موضوع کرونا خیلی موافقم. در بحث واکسیناسیون من به کمیته علمی مان مسئولیت دادم، گفتم: آقاجان شما تمام شباهت را جمع کنید و به شبهات پاسخ بدهید. اما یک نکته به شبهات پاسخ بدهید نه به حرف های غیر علمی! مثلا کسی بگوید واکسن نزنید، ما این را قبول نداریم. ولی می خواهید بدانید آیا واکسن ناباروری می دهد؟ بله، این ها را ما باید جواب بدهیم. حرف این است که اگر کسی بدون مستندات بگوید ما واکسن نمی زنیم، این قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی هم متولی سلامت جسمی مردم است و هم سلامت معنوی. در این راستا یکی از کار هایی که انجام شد این بود که، ما طلاب جهادی را در بیمارستان ها مستقر کردیم. طلاب جهادی برای بیماران دعا می خواندند. به بیماران دمنوش می دادند. با بیماران ارتباط برقرار می کردند. در کار های شخصی شان کمک شان می کردند؛ که این امر خیلی در بهبود حال بیماران موثر بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در پاسخ به سوالات مربوط به واکسیناسیون و اینکه راه برون رفت از این بحران چیست، این گونه پاخ دادند: در موضوع واکسیناسیون، در مورد هیچ کشوری بدگویی نکنید؛ چون اثرات منفی به کشورِ خود ما نیز می گذارد. کلا اخبار منفی از نظر من نباید باشد، برای کل جهان از جمله برای ایران هم مضرّ است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: ما هیچ گونه برون رفتی از این ویروس نداریم جز واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی؛ ماسک، عدم برگزاری تجمعات، رعایت فاصله گذاری در کنارش هم واکسیناسیون.
وی گفت: فرآیند ساخت واکسن، 10 تا 15 سال طول می کشد. به عنوان مثال واکسن سرخک، واکسن آبله. ایران هم یکی از کشور هایی است که دستی بر ساخت واکسن دارد. کشور ما در این حوزه سیستم بسیار قوی دارد.
قدیر ادامه داد: به دلیل شدت سرایت و میزان مرگ و میری که در ویروس کرونا وجود دارد، بهرحال چاره ای نیست. واکسن هایی که به حالت emergency آمده به صورت نسبی به اصطلاح ایجاد آنتی بادی می کند و خب چاره ای هم غیر از این نداریم. ولی خب در باب کیفیت واکسن ها، اینکه به چه صورت است و چه پلتفرمی را شامل می شود و بحث مقایسه واکسن ها، باید اذعان داشت که در عرض یکسال چطور می توان قضاوت کرد؟
وی شرح داد: در مقاله ای علمی می خواندم که نوشته بود: اگر واکسن نبود، شاید مرگ و میر مردم جهان 3 برابرِ امروز می بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با هشدار نسبت به شرایط واکسیناسیون افزود: با بحث اجباری بودن واکسیناسیون من هم مخالف هستم. باید ما مردم را اقناع بکنیم و مردم انتخاب کنند، ولی یک مسئله من خدمت شما عرض کنم که در مورد بیماری های غیر واگیر مثل دیابت شاید مطرح نباشد، اما در مورد بیماری های واگیر دار افراد در قِبال جامعه نیز مسئول هستند.
وی با تأکید بر اینکه بیمار کرونا نسبت به جامعه مسئول است، چون دارای یک بیماری واگیر دار است، شرح داد: برای همین است که شاید مجبور بشوند بعد ها قوانینی وضع کنند که با این افراد برخورد کنند که دیگران درگیر بیماری نشوند؛ لذا بحث بیماری واگیر با بیماری غیر واگیر خیلی فرق می کند.
قدیر ادامه داد: در مورد قطع زنجیره انتقال در ویروس دلتا کرونا باید گفت: وقتی این اتفاق می افتاد که ما بیش از 80 درصد واکسن بزنیم. ولی اگر ماهیت ویروس به طور کلی عوض بشود، چه بسا که این واکسن ها دیگر اثری بخشی نداشته باشند؛ البته ان شاءالله که اینطور نشود، در واقع ماهیت ویروس ها عوض نشود.
گفتنی است، این نشست با حضور جمعی از فعالین عرصه کرونا با موضوع مدیریت بحران کرونا صورت گرفت. در این نشست کنندگان تشکل های فعال در عرصه کرونا به بیان سوالات و مباحث خود پرداختند و ریاست دانشگاه علوم پزشکی قم، قدیر، شرحاتی را پیرامون مباحث اعضای جلسه گفت.
در این نشست مهدی پور، طلوعی، مهندس شکوهیان راد، احمدی و ابراهیمی، حیدرزاده وکیلی به کنندگی از تشکل ها و مجموعه های فعال در عرصه کرونا مطالب خورد را ارائه دادند.
همچنین در این جلسه از معاونین دانشگاه علوم پزشکی، احمد نامداری، مسئول هماهنگی و رابط جهادی های علوم پزشکی قم و واشیان، استاد دانشگاه و دبیر مجمع خیرین سلامت استان نیز حضور داشتند.
منبع: خبرگزاری دانشجوbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا