مدام خودخوری می کنید؟ به سمت افسردگی می روید

به گزارش مجله سلو بلاگ، همه ما در زندگی لحظاتی را تجربه می کنیم که از درون با خودمان صبحت می کنیم و خودمان را سرزنش می کنیم. گفتگوی درونی خیلی از اطرافیان ما با خودشان مثبت و تشویق کننده است، اما چرا ما مدام خودمان را سرزنش می کنیم؟ چرا همواره فکر می کنیم ما مسئول بسیاری از اتفاقات ناخوشایند اطرافمان بوده ایم؟ گفتگوی درونی منفی و انتقاد محض از خود، اتفاقی است که روانشناسان در پی تحلیل دلیل ها و حل آن هستند. اگر به این مشکل دچار هستید، اول دلیل های آن را بشناسید و سپس سعی کنید آن را حل کنید. با خودمان مهربان باشیم و خود را مسئول تمام اتفاقات ندانیم. اگر از سرزنش و انتقاد از خودتان خسته شده اید باید با خودتان مهربان تر باشید. باید تمرین کنید و سعی کنید با راه هایی که در ادامه خواهیم گفت، فکر مثبت تری داشته باشید.

مدام خودخوری می کنید؟ به سمت افسردگی می روید

خود سرزنشگری؛ مسیری که به افسردگی می انجامد

احتمالاً ما با زنان و مردانی روبرو بوده ایم که قبل از ازدواج متوجه مسائلشان با شریک سابق زندگیشان نبودند و از این جهت خودشان را سرزنش می کردند که چرا به علائم قبل از ازدواج دقت کافی را ننموده اند. سرزنش طلاق به نحوی است که گویی شریک سابق افراد نقشی در رسیدن رابطه به طلاق نداشته اند. خود انتقادی و سرزنشگری فراموش کردن دلیل واقعی پدیده ها و تعمیم آن به خود فرد است. فرد فراموش می نماید که در فرایند رسیدن رابطه به طلاق، او و شریک سابق زندگی اش چه نقشی داشته اند و تمام مشکل را به خود نسبت می دهد. او می گوید من نفهمیدم و این مسائل را قبل از ازدواج ندیدم. گویی او یک رابطه را به تنهایی آغاز نموده است.

واقعیت این است که همه ما تصمیمات بدی گرفته ایم که نتیجه آن را دیده ایم. اما بسیاری از اینها نتیجه عواملی است که خارج از کنترل ما است. عقیده ای وجود دارد که ما می توانیم حوادث زندگی را کنترل کنیم و بنابراین مسئولیت هر اتفاقی که می افتد هستیم. طبیعی است که ما اشتباه کنیم و شکست بخوریم. باید خودمان را ببخشیم و خودمان را بپذیریم. این مسیری طولانی است که افراد برای پیشگیری یا کاهش افسردگی طی می نمایند.

در این زمینه بخوانید:

سوال هایی که پرسیدن آن ورود به حریم شخصی افراد است

در انجام کارهای روزمره فراموش کارید؟ این مطلب را بخوانید

ما حق داریم شکست بخوریم

این نگاه و شیوه حل مسائل غلط است و ما را تا مرز افسردگی پیش می برد. اساساً این امر نشان دهنده این است که انسان از ظرفیت بی پایانی برای انتقاد از خود برخوردار است. احساس کمبود اعتماد به نفس، احساس ناامنی و احساس بی کفایتی منشاء این تفکر است. بنابراین باید یاد بگیریم که با خودمان مهربان باشیم:

· همه ما نقص داریم

· خیلی از اتفاقات خارج از کنترل ما هستند

· با فکر آگاهی با خودمان مهربان تر باشیم

خود مهربانی یعنی بدانیم همه ما نقص داریم و همه ما مستحق راحتی و بخشش هستیم. این اتفاق برعکس جریان انتقاد مداوم است. این برخلاف نفرتی است که بسیاری از افراد از خودشان دارند. ما با افراد زیادی در تجربه های زندگی مشترک هستیم. امروز تنها ما نیستیم که به اسم مثال طلاق گرفته ایم و در این تجربه بسیاری از افراد دیگر با ما همراه هستند. بسیاری از اتفاقات که ما خودمان را به خاطر آن سرزنش می کنیم، در همه افراد مشترک است. اگر همه ما قبل از وقوع چیزی از آن اطلاع داشتیم، حتما نابغه بودیم.

چگونه با خود مهربان باشیم؟

وقتی متوجه شدیم که با خودمان مهربان نیستیم و مدام در حال ایراد گرفتن از خودمان هستیم، سعی کنیم به ندای درونی خودمان پاسخ مثبت بدهیم. در اینجا مثالی از چگونگی پاسخ دادن به خود سرزنش گر آورده ایم:

صدای انتقادی: تو خیلی احمق هستی. چرا از او خواستی بچه را از مدرسه بیاورد؟ باید می دانستی او تصادف خواهد نمود.

پاسخ دلسوزانه: من می دانم که تو می خواستی امروز بچه به موقع از مدرسه برگردد. تو برای وقت بچه احترام قائل هستی. این تقصیر تو نیست که اتفاقی در رانندگی او پیش آمده است. اگر تو هم رانندگی می کردی ممکن بود این اتفاق پیش آید.

برای خودتان نامه دلسوزانه بنویسید

تصور کنیم یک دوست داریم که بدون قید و شرط ما را دوست داشته باشد، ما را ببخشد، تجربیات زندگی ما را درک کند و همه نقاط قوت و ضعف ما را بشناسد. حتی همه چیزهایی که در آن شکست خورده ایم و احساس شرمندگی می کنیم را می داند. برای این دوست خیالی نامه بنویسیم. در نظر بگیریم این دوست مهربان در خصوص نقص ما چه خواهد گفت؟ این دوست چگونه با دلسوزی عمیقی که به ما دارد در خصوص ما قضاوت خواهد نمود؟ این دوست چه می نویسد تا به ما یادآوری کند که ما فقط انسان هستیم و همه مردم دارای نقاط قوت و ضعف هستند؟

لمس محبت آمیز خود

بعلاوه می توانید با لمس محبت آمیز و نوازش خود را آرام و آرام کنید. لمس فیزیکی یک ابزار درمانی قدرتمند است. لمس کردن خود، هورمون عشق را آزاد می نماید و باعث ایجاد احساس آرامش، اعتماد و امنیت می گردد. بعلاوه باعث کاهش هورمون استرس کورتیزول می گردد که وقتی خودمان یا دیگران مورد سرزنش یا انتقاد قرار بگیرند آزاد می گردد. بنابراین اکسی توسین را افزایش و کورتیزول را کاهش می دهد. این یک روش بسیار ساده اما مؤثری برای آسایش خود به تعداد می رود.

به طور کلی سعی کنید با اقدامات فوق و روش های جزئی زیر و یاری گرفتن از متخصص با خود مهربان باشید:

1. به افکار خود توجه کنید: مچ خودتان را هنگام گفتگوی منفی بگیرید.

2. فعالیتی را انتخاب کنید که در هنگام افکار منفی، آن را منحرف کند. مثلا پیاده روی کنید، موسیقی گوش کنید، دوش بگیرید، بدوید و یا کار کنید.

3. با آنالیز شواهد نشان دهید که فکر شما به نادرستی تمام مسئولیت را بر دوش شما می اندازد.

4. افکار منفی اغراق آمیز را با گفته های واقع گرایانه جایگزین کنید: به خاطر داشته باشید که نیازی به اظهارات مثبت غیرواقعی ندارید. اعتماد به نفس بیش از حد می تواند به میزان شک نسبت به قابلیت ها آسیب جدی برساند. اما یک نگرش متعادل و واقع بینانه برای تقویت فکری اهمیت دارد.

5. از خود بپرسید در این مواقع به یک دوست چه توصیه ای می کنید؟ دلسوزی با دیگران راحت تر از دلسوزی با خود است. وقتی با دشواری روبرو هستید یا به توانایی خود در موفقیت شک می کنید، از خود بپرسید من به دوستی که این مشکل را داشته باشد چه می گویم؟ سپس سخنان مهربانانه و عاقلانه را به خود بگویید.

6. خود را بپذیرید و به سمت پیشرفت حرکت کنید. در عین حال که برای ارتباط گرفتن در محل کار نگران هستید، تصمیم بگیرید که مهارت های صحبت کردن خود را بهبود ببخشید.

7. مغز خود را آموزش دهید تا متفاوت فکر کند. فکر شما می تواند برترین دارایی یا بدترین دشمن شما باشد. آموزش درست آن بسیار مهم است.

تمرینات قدرتی فکری به شما یاری می نماید تا از خود انتقادی سمی را ساکت کنید. با تمرین، می توانید گفتگوی درونی مثبت تر و رو به پیشرفت تری ایجاد کنید که شما را در رسیدن به اهدافتان یاری کند.

khaneh-jok-sms.ir: جملات زیبا و دلنشین جدید | جملات آموزنده و زیبا | جملات زیبا از بزرگان را اینجا بخوانید

discountbook.ir: کتاب ارزان | مجله کتابخوانی، بیاید آگاهتر باشیم

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: sloblag.com شناسه مطلب: 36679

به "مدام خودخوری می کنید؟ به سمت افسردگی می روید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مدام خودخوری می کنید؟ به سمت افسردگی می روید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید