مشکل برطرف تعهد ارزی صادرکنندگان مازندران آنالیز شد
به گزارش مجله سلو بلاگ، همایش ارائه راه کارهای عملیاتی برای برطرف مشکل تعهد ارزی صادرکنندگان مازندران، با حضور رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ساری، مدیرکل صمت استان مازندران، رییس گمرک ساری و با شرکت صادرکنندگان مازندران برگزار گردید.
در این همایش، صادرکنندگان به بیان مسائل ارزی و تولیدی خود پرداختند؛ تعلیق کارت های بازرگانی یکی از دغدغه های صادرکنندگان بود، بسته بودن سامانه ثبت سفارش نیز گلایه های زیادی را در پی داشت و صادرکنندگان این سؤال را مطرح کردند که دولت با این اقدام واقعاً به دنبال چیست و چرا در مورد تأمین مواد اولیه زیرساخت های نرم افزاری مشکل دارد.
مسائل مالیاتی و اینکه این شرایط در ماه های آینده بیشتر خواهد شد، تنوع و تعدد بخشنامه ها، بسته شدن پیش از موعد سامانه جهت برطرف تعهد ارزی و عدم پذیرش پروانه صادراتی دو سال گذشته بمنظور برطرف تعهد ارزی صادرات در مقابل واردات، صادرات ریالی بعضی طرف های تجاری و مسائل تحریمی در بازگرداندن ارز حاصل از صادرات در این زمینه از مسائلی بود که صادرکنندگان مازندران عنوان نمودند.
یکی دیگر از مسائلی که مورد توجه نهاده شد عدم پذیرش صادرات ریالی از عراق و افغانستان و متعاقب آن هزینه بالای صرافی ها بود با این شرح که اگر صادرکنندگان در صرافی آشنا داشته باشند مشکل حل خواهد شد البته آنهم با 400 تومان کارمزد به ازای هر دلار! و اگر آشنا نداشته باشند صادرکننده با مشکل روبرو می گردد.
بسیاری از تولیدکنندگان نیز از افزایش قیمت تمام شده کالای صادراتی گفتند و از دولت خواستند که بازگشت ارز را با قیمت واقعی کالا بسنجند نه براساس ارزش گمرکی، زیرا قیمت پایه گمرکی با قیمت واقعی کالا فاصله زیادی دارد و اگر فرایند به همین صورت باشد، صادرکنندگان عظیم رغبتی به ادامه کار نخواهند داشت.
افزایش زمان برطرف تعهدات ارزی، و اینکه برای برطرف تعهدات ارزی اختیار را به صادرکننده بدهند که برابر با شرایط بازار صادرات تصمیم بگیرد از دیگر درخواست های صادرکنندگان مازندران جهت برطرف مشکل تعهد ارزی بود.
رییس اتاق ساری نیز با تأیید مسائل صادرکنندگان، اشاره ای به 62 واحد تولیدی در استان داشت که ارز خود را برنگرداندند و مجبور شدند به دنبال تهیه آن در بازار آزاد باشند.
عبداله مهاجر دارابی با بیان اینکه بخش خصوصی تعهداتی دارد و باید آنها را انجام دهد، گفت که اگر در جایی تعهدات انجام نشد و دستورالعمل های جدید آمده که تولیدکننده سردرگم است؛ باید یاری کنیم تا برطرف مشکل تعهدات صورت بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه اتاق بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه پیگیر مسائل صادرکنندگان است و تا حق صادرکنندگان را نگیرد هرگز کوتاه نمی آید، از فعالان مالی خواست تا اطلاعات خود در حوزه صادرات را بالا ببرند و اتاق را نماینده به حق خود بدانند.
رییس اتاق ساری با بیان اینکه ابلاغ بخشنامه های جدید از گلایه مندی های درست صادرکنندگان است، گفت: از دولت می خواهیم که هر روز بخشنامه های متنوع ندهد و آنچه را که از صادرات می خواهد باید خود نیز پای کار بیاید و کنار بخش خصوصی باشد.
مهاجر دارابی به بازرگانان مازندران قول داد که مطمئن باشند گلایه های آنها همانند سایر استان ها به بانک مرکزی، رییس جمهور، صمت، و اتاق ایران اعلام خواهد شد تا تصمیمات عاجل اتخاذ گردد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز با اعلام اینکه بیش از 60 درصد بازرگانان استان تعهدات ارزی خود را انجام داده اند و عمده آنها نیز تولیدکنندگان عظیم کشور هستند، عمده مسائل ارزی را در قبال صادرات به عراق و افغانستان عنوان نمود که به شکل نامه به استحضار سازمان توسعه تجارت می رسد.
حسینقلی قوانلو تأکید کرد: شرایط ما طوری است که باید ارز حاصل از صادرات برگردانده گردد تا چرخ اقتصاد به گردش درآید.
عسکر نیک نفس، رییس گمرک ساری نیز از بازرگانان خواست که اطلاعات گمرکی خود را بالا ببرند و بیشتر نسبت به مسائل مالی و گمرکی روز اشرافیت داشته و اگر در جهت فعالیت تجاری در حوزه گمرک به مشکل برخوردند، در اسرع وقت با گمرک در ارتباط باشند.
منبع: اتاق بازرگانی ایرانbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا